Publikavimo data: 2024-05-01
Makaronai lagmanui
Lagmanas pas mus atvyko iš Vidurinės Azijos. Šis patiekalas yra sezoninis, todėl į jį įeina įvairios daržovės: bulvės, ridikėliai, morkos, pupelės, pomidorai, baklažanai ir kt. Tačiau pagrindinis lagmano ingredientas yra apvalūs makaronai. Jų galite nusipirkti parduotuvėje arba pasigaminti patys namuose. Tradiciniame lagmano recepte makaronai traukiami rankomis.
Žingsnis 1
Į gilų dubenį sudėkite vištienos kiaušinius, augalinį aliejų ir 1 šaukštą druskos. Išmaišykite plaktuvu.
Žingsnis 2
Į kiaušinius suberkite miltus ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Supilkite šiltą vandenį ir užminkykite tešlą.
Žingsnis 4
Uždenkite tešlą maistine plėvele ir palikite 60 minučių ar ilgiau pailsėti. Per tą laiką du ar tris kartus išminkykite tešlą be miltų.
Žingsnis 5
Paruoštą tešlą pabarstykite miltais ir iškočiokite plonu sluoksniu.
Žingsnis 6
Tešlą sulenkite keliais sluoksniais.
Žingsnis 7
Tešlą supjaustykite 5 mm storio makaronais.
Žingsnis 8
Lagmano makaronai paruošti.
Kategorijos