Publikavimo data: 2025-08-18
Mandarinų, cukinijų ir apelsinų uogienė
Ne visi tiki, kad iš paprastų cukinijų galima pasigaminti gardžios uogienės. Bet tik tol, kol neparagaus kerinčios cukinijų uogienės su mandarinais ir apelsinais. Šios daržovės puikiai dera su citrusiniais vaisiais, įsigeria į jų sultis. Skirtingus skonius galite sukurti derindami ir su citrina, kumquat, laimu ir kt. Cukinijų uogienė su citrusiniais vaisiais džiugins ne tik savo skoniu, bet ir spalva! Skonis ir konsistencija primena cukruotas arbūzų ar ananasų žieveles. Citrusiniai vaisiai taip pat gerai jaučiami. Džemas yra nepaprasto skonio.
Žingsnis 1
Cukiniją supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Kubeliais supjaustytas cukinijas sudėkite į puodą ar kitą puodą, kuriame gaminsite uogienę. Nuplautus mandarinus ir apelsinus sutarkuokite smulkia tarka ir sudėkite prie cukinijų. Nuo apelsinų ir mandarinų taip pat nupjaukite baltą storą odelę, o pačius vaisius supjaustykite mažais gabalėliais ir pridėkite prie cukinijų. Būtina pašalinti visas apelsinų ir mandarinų kauliukus. Net ir viena sėklytė gali suteikti kartumo gatavai uogienei! Pagal skonį įberkite ciberžolės.
Žingsnis 2
Džemą išmaišykite ir išvirkite dviem etapais. Užvirinkite uogienę (būtinai ant silpnos ugnies), virkite 2-3 minutes, jei atsiranda putų, nukoškite jas skepetaite. Tada išjunkite kaitlentę ir leiskite uogienei visiškai atvėsti iki kambario temperatūros. Vėl užvirinkite uogienę, pavirkite 2-3 minutes ir vėl leiskite atvėsti. Procedūrą galima kartoti iki 3 kartų.
Žingsnis 3
Leiskite uogienei visiškai atvėsti ir palaikykite ją 24 valandas. Jei planuojate laikyti uogienę iki žiemos, dar karštą supilstykite į sterilius stiklainius ir uždarykite. Sterilizuoti nereikės. Malonaus arbatos vakarėlio!
Kategorijos