Mandarinų ir citrinų uogienė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Mandarinų ir citrinų uogienė

Džemui skirti mandarinai turi būti plona odele, saldūs ir, pageidautina, be sėklų. Populiariausios tinkamos veislės yra marokietiškos arba izraelietiškos. Dideli arba plokšti mandarinai gali būti rūgštūs. Rinkitės tolygios spalvos mandarinus. Kuo tamsesnė spalva, tuo mandarinai saldesni. Norėdami išsaugoti citrusinių vaisių formą ir kvapą, uogienę gaminkite nedideliais kiekiais - ne daugiau kaip 2-3 kg.
Gaminimo laikas
200 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
109 kcal.
Angliavandeniai
29 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.22/5 (9 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Mandarinų ir citrinų uogienė Žingsnis 1
Sterilizuokite stiklainius. Į švarius stiklainius įpilkite 2-3 cm filtruoto vandens. Įdėkite stiklainius į mikrobangų krosnelę ir sterilizuokite 3-5 minutes. Tada išpilkite vandenį ir stiklainius nusausinkite.

Žingsnis 2

Mandarinų ir citrinų uogienė Žingsnis 2
Išvirkite mandarinus. Supjaustytus mandarinus ir citriną sudėkite į puodą ir pastatykite jį ant vidutinio kaitrumo kaitvietės. Užvirkite, tada sumažinkite ugnį ir virkite 80 minučių. Periodiškai pamaišykite.

Žingsnis 3

Mandarinų ir citrinų uogienė Žingsnis 3
Išvirkite uogienę. Nuimkite keptuvę su mandarinais nuo ugnies, suberkite cukrų ir vanilinį cukrų. Maišykite, kol ištirps. Pastatykite ant vidutinės ugnies ir vėl užvirinkite. Tada virkite uogienę dar 80 minučių ant silpnos ugnies, reguliariai maišydami.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos