Publikavimo data: 2024-06-09
Mandarinų ir citrinų uogienė
Džemui skirti mandarinai turi būti plona odele, saldūs ir, pageidautina, be sėklų. Populiariausios tinkamos veislės yra marokietiškos arba izraelietiškos. Dideli arba plokšti mandarinai gali būti rūgštūs. Rinkitės tolygios spalvos mandarinus. Kuo tamsesnė spalva, tuo mandarinai saldesni. Norėdami išsaugoti citrusinių vaisių formą ir kvapą, uogienę gaminkite nedideliais kiekiais - ne daugiau kaip 2-3 kg.
Žingsnis 1
Sterilizuokite stiklainius. Į švarius stiklainius įpilkite 2-3 cm filtruoto vandens. Įdėkite stiklainius į mikrobangų krosnelę ir sterilizuokite 3-5 minutes. Tada išpilkite vandenį ir stiklainius nusausinkite.
Žingsnis 2
Išvirkite mandarinus. Supjaustytus mandarinus ir citriną sudėkite į puodą ir pastatykite jį ant vidutinio kaitrumo kaitvietės. Užvirkite, tada sumažinkite ugnį ir virkite 80 minučių. Periodiškai pamaišykite.
Žingsnis 3
Išvirkite uogienę. Nuimkite keptuvę su mandarinais nuo ugnies, suberkite cukrų ir vanilinį cukrų. Maišykite, kol ištirps. Pastatykite ant vidutinės ugnies ir vėl užvirinkite. Tada virkite uogienę dar 80 minučių ant silpnos ugnies, reguliariai maišydami.
Kategorijos