Publikavimo data: 2024-06-08
Mandarinų padažas
Iš visų padažų, kurie paprastai patiekiami prie mėsos ir paukštienos, išsiskiria citrusiniai padažai, pavyzdžiui, mandarinų padažas. Šis padažas yra tirštas ir aromatingas ne tik dėl pačių vaisių, bet ir dėl papildomų prieskonių, kurie stebėtinai dera su citrusiniais vaisiais. Imbiero šaknis ir garstyčios pagardins jį prieskoniais, karis suteiks nepakartojamo skonio, o švelniai aštri paprika neužgoš kitų ingredientų skonio.
Žingsnis 1
Paruoškite mandarinus ir citriną. Nuluptus mandarinus sutrinkite blenderiu ir pertrinkite per sietelį, kad atsikratytumėte odelių ir skaidrių žievelių. Likusį mišinį supilkite į puodą storu dugnu. Imbiero šaknį sutarkuokite smulkia tarka. Perpjaukite citriną pusiau, išspauskite vienos pusės sultis į keptuvę su mandarinų mišiniu ir suberkite cukrų, druską, papriką, karį, tarkuotą imbierą ir garstyčias.
Žingsnis 2
Išvirkite padažą. Puodą su mandarinų sultimis, citrinos sultimis ir prieskoniais pastatykite ant silpnos ugnies ir šiek tiek pašildykite. Tada sudėkite sviestą ir užvirinkite. Atskirkite vištos kiaušinio trynį į atskirą indą ir šiek tiek paplakite. Suplaktą trynį plona srovele supilkite į padažą, nuolat maišydami. Virkite, kol padažas sutirštės, tada nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
Kategorijos