Mandarinų tinktūra pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Mandarinų tinktūra

Tradicija užpilti uogas, vaisius ir vaistažoles stipriu alkoholiu atsirado Senovės Rusijoje - gryna degtinė tuomet buvo vartojama tik gamtoje, o namuose ji buvo patiekiama užpilų ir užpilų pavidalu. Gėrimai, paruošti ant vaistinių žolelių, buvo naudojami kaip mišiniai nuo įvairių ligų. Dabar tinktūros būna ir karčios, ir saldžios - viskas priklauso nuo pirminio vaisiaus. Mandarinų tinktūra atsirado palyginti neseniai, kai šis vaisius tapo gerai žinomas Rusijoje.
Gaminimo laikas
43215 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
155 kcal.
Angliavandeniai
10 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.83/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Mandarinų tinktūra Žingsnis 1
Paruoškite tinktūros sudedamąsias dalis. Mandarinus supjaustykite skiltelėmis, jei reikia, supjaustykite smulkiau. Sudėkite mandarinus į butelį, įberkite cukraus ir gvazdikėlių.

Žingsnis 2

Mandarinų tinktūra Žingsnis 2
Paruoškite tinktūrą. Į butelį su mandarinais supilkite konjaką, sandariai uždarykite kamščiu ir kelis kartus pakratę butelį išmaišykite. Pastatykite butelį tamsioje, vėsioje vietoje 1 mėnesiui. Kartą per savaitę butelį pakratykite. Po mėnesio tinktūrą perkoškite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos