Publikavimo data: 2024-06-08
Mandarinų tinktūra
Tradicija užpilti uogas, vaisius ir vaistažoles stipriu alkoholiu atsirado Senovės Rusijoje - gryna degtinė tuomet buvo vartojama tik gamtoje, o namuose ji buvo patiekiama užpilų ir užpilų pavidalu. Gėrimai, paruošti ant vaistinių žolelių, buvo naudojami kaip mišiniai nuo įvairių ligų. Dabar tinktūros būna ir karčios, ir saldžios - viskas priklauso nuo pirminio vaisiaus. Mandarinų tinktūra atsirado palyginti neseniai, kai šis vaisius tapo gerai žinomas Rusijoje.
Žingsnis 1
Paruoškite tinktūros sudedamąsias dalis. Mandarinus supjaustykite skiltelėmis, jei reikia, supjaustykite smulkiau. Sudėkite mandarinus į butelį, įberkite cukraus ir gvazdikėlių.
Žingsnis 2
Paruoškite tinktūrą. Į butelį su mandarinais supilkite konjaką, sandariai uždarykite kamščiu ir kelis kartus pakratę butelį išmaišykite. Pastatykite butelį tamsioje, vėsioje vietoje 1 mėnesiui. Kartą per savaitę butelį pakratykite. Po mėnesio tinktūrą perkoškite.
Kategorijos