Publikavimo data: 2024-06-23
Mandarinų tyrės receptas
Mandarinai yra sultingi ir saldūs vaisiai, kurių odelėje gausu eterinių aliejų. Būtent dėl šių aliejų mandarinai turi tą atpažįstamą citrusinių vaisių kvapą, kurį visi pažįsta iš vaikystės ir kuris siejamas su Naujųjų metų švente. Mandarinų tėvyne laikoma Pietų Kinija ir Indija. Tačiau šiuo metu mandarinai plačiai auginami Turkijoje, Maroke, Ispanijoje ir Abchazijoje. Mandarinų vartojimas gali kompensuoti vitaminų praradimą šaltuoju metų laiku, be to, šie vaisiai pasižymi antimikrobiniu veikimu ir antipiretiniu poveikiu. Mandarinai, žinoma, valgomi švieži, iš jų taip pat gaminamos spalvingos ir aromatingos uogienės, kompotai ir sirupai.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite žievelę juostelėmis. Užvirinkite šiek tiek vandens.
Žingsnis 2
Sudėkite žieveles į tinkamo dydžio puodą. Užpilkite žieveles verdančiu vandeniu ir palikite porai minučių. Taip iš žievelių pašalinsite bet kokį akivaizdų kartumą, tačiau išliks stiprus citrusinių vaisių aromatas ir skonis. Išimkite žieveles iš vandens ir nusausinkite.
Žingsnis 3
Mandarinus supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 4
Mikseriu gerai suplakite mandarinų skilteles ir cukrų. Tada įdėkite kelias mandarino žievelės skilteles. Dar kartą suplakite tyrę mikseriu.
Žingsnis 5
Mandarinų tyrė paruošta. Supilkite į stiklinę serviravimo formą.
Žingsnis 6
Patiekite skanėstą desertiniu šaukšteliu.
Kategorijos