Publikavimo data: 2024-05-01
Mandarinų uogienė
Daugeliui žmonių mandarinai asocijuojasi su Naujaisiais metais ir žiema, tačiau kitais metų laikais galite jais mėgautis, o dar geriau - pasigaminti naminės mandarinų uogienės pagal greitą, žingsnis po žingsnio aprašytą receptą. Džemui skirtus mandarinus geriausia virti be žievelės, ją galima džiovinti ir dėti į arbatą. Pačius vaisius galima padalyti skiltelėmis arba virti sveikus.
Žingsnis 1
Išvirkite mandarinus. Kiekvieną skiltelę perpjaukite per pusę, sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir pastatykite ant silpnos ugnies. Kai vanduo užvirs, suberkite cukrų ir išmaišykite. Virkite dar 15 minučių, kol cukrus ištirps, tada padidinkite ugnį ir virkite dar 15 minučių, kol sirupas taps oranžinis.
Žingsnis 2
Supilstykite uogienę į stiklainius. Leiskite uogienei šiek tiek atvėsti, susmulkinkite gabalėlius blenderiu arba rankomis ir supilstykite į stiklainius.
Kategorijos