Publikavimo data: 2025-08-18
Mandarinų uogienė su baravykais
Mandarinų uogienė su baravykais - skanus naminis skanėstas. Ji turi malonų oranžinį atspalvį ir nuostabų citrusinių vaisių skonį. Baravykų uogos skanėstui suteikia ypatingo skonio ir rūgštumo. Tokią uogienę geriausia ruošti žiemą, kai mandarinai yra labai sultingi, prinokę ir dar nebrangūs. Mandarinų uogienę galima tiesiog patiekti prie arbatos arba iš jos pasigaminti desertą. Džemą taip pat galite padovanoti artimam žmogui Naujųjų metų ar Kalėdų proga.
Žingsnis 1
Mandarinus padalykite skiltelėmis. Atsargiai nulupkite kiekvieną griežinėlį nuo kauliukų, baltųjų plėvelių ir gyslų. Tai būtina, kad vėliau uogienė netaptų karti. Kiekvieną skiltelę perpjaukite per pusę. Turėtumėte turėti apie 600 g nuluptų mandarinų.
Žingsnis 2
Mandarinus sudėkite į puodą. Apibarstykite juos cukrumi ir palikite 3-4 valandas, kad prisitrauktų sulčių. Tada sudėkite baravykus ir pastatykite keptuvę ant silpnos ugnies.
Žingsnis 3
Viską išmaišykite, kad cukrus ištirptų. Virkite uogienę ant silpnos ugnies 40-50 minučių. Per tą laiką uogienė turėtų sutirštėti ir tapti blizgi.
Žingsnis 4
Džemą atvėsinkite 30 minučių. Tada įdėkite į vazą arba sterilizuotą stiklainį su dangteliu. Mandarinų uogienė su baravykais paruošta!
Kategorijos