Publikavimo data: 2025-08-18
Mandarinų uogienė su cinamonu
Tradicinis Naujųjų metų atributas - saldūs ir kvapnūs mandarinai. Šių citrusinių vaisių kvapas tvirtai siejamas su šia žiemos švente. Mandarinus mėgsta ir suaugusieji, ir vaikai. Norint paįvairinti šio citrusinio vaisiaus panaudojimą, siūlome iš jo gaminti uogienę. Saldus mandarinų skonis puikiai papildys cinamoną. Aromatingas šių dviejų ingredientų derinys pripildys Naujųjų metų šventes ypatingos atmosferos ir skonio.
Žingsnis 1
Nulupkite mandarinus nuo žievelės ir baltos plėvelės, išimkite sėklas. Vaisius supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Žingsnis 2
Į puodą sudėkite mandarinus, cukrų ir vandenį. Virkite 40 minučių, retkarčiais pamaišydami, kad nesudegtų.
Žingsnis 3
Baigiant virti įberkite malto cinamono ir išmaišykite.
Žingsnis 4
Atvėsinkite uogienę, perpilkite į dubenėlį arba stiklainį ir patiekite.
Kategorijos