Publikavimo data: 2025-08-19
Mandarinų uogienė su cinamonu ir ciberžole
Turbūt daugelis sutiks, kad saldūs dalykai pakelia nuotaiką. O mandarinų uogienė - geriausias būdas su ja susidoroti. Ryški oranžinė spalva ir citrusinių vaisių aromatas suteiks jums džiaugsmo ir žvalumo užtaisą. Ypač tokia uogienė aktuali šaltuoju metų laiku, kai nėra daug saulėtų dienų. Siūlome jums pasigaminti uogienės iš mandarinų. Ir ne paprastą, o su cinamonu ir ciberžole. Prieskoniai suteiks uogienei sodresnį ir ryškesnį skonį. Išbandykite!
Žingsnis 1
Mandarinus padalykite skiltelėmis. Atsargiai nulupkite kiekvieną griežinėlį nuo kauliukų, baltųjų plėvelių ir gyslų. Tai būtina, kad vėliau uogienė netaptų karti. Kiekvieną skiltelę perpjaukite per pusę. Turėtumėte turėti apie 600 g nuluptų mandarinų.
Žingsnis 2
Sudėkite mandarinus į puodą arba puodą. Apibarstykite juos cukrumi ir palikite 3-4 valandas, kad prisitrauktų sulčių.
Žingsnis 3
Tada ant mažiausios ugnies užkaiskite mandarinus ir cukrų. Suberkite cinamoną ir ciberžolę. Virkite uogienę 40-50 minučių. Per tą laiką cukrus turėtų visiškai ištirpti, o uogienė sutirštėti ir tapti blizgi.
Žingsnis 4
Leiskite uogienei 30 minučių atvėsti. Tada įdėkite į vazą arba sterilizuotą stiklainį su dangteliu. Mandarinų uogienė su cinamonu ir ciberžole paruošta!
Kategorijos