Publikavimo data: 2025-08-18
Mandarinų uogienė su cukranendrių cukrumi
Naudinga ir skani naminė mandarinų uogienė suteiks jums gerą nuotaiką. Džemas kvepia citrusiniais vaisiais ir yra ryškios oranžinės spalvos. Šią uogienę geriausia gaminti žiemą, nes šiuo sezonu subręsta prinokusių ir sultingų mandarinų derlius. Džemą galima valgyti tiesiog su arbata, nes jis nuostabus ir vienas. Arba galima patiekti kartu su blynais, blyneliais, bulvytėmis, vafliais. Taip pat tinka tepti ant pyragų ir gaminti desertus.
Žingsnis 1
Mandarinus padalykite skiltelėmis. Atsargiai nulupkite kiekvieną griežinėlį nuo kauliukų, baltųjų plėvelių ir gyslų. Tai būtina, kad vėliau uogienė netaptų karti. Kiekvieną skiltelę perpjaukite per pusę. Turėtumėte turėti apie 600 g nuluptų mandarinų.
Žingsnis 2
Sudėkite mandarinus į puodą arba puodą. Apibarstykite juos cukrumi ir palikite 3-4 valandas, kad prisitrauktų sulčių.
Žingsnis 3
Tada ant mažiausios ugnies sudėkite mandarinus ir cukrų ir virkite 40-50 minučių. Per tą laiką cukrus turėtų visiškai ištirpti, o uogienė sutirštėti ir tapti blizgi.
Žingsnis 4
Leiskite uogienei 30 minučių atvėsti. Tada įdėkite į vazą arba sterilizuotą stiklainį su dangteliu. Mandarinų uogienė paruošta!
Kategorijos