Publikavimo data: 2024-06-08
Mandarinų žievelių uogienė
Naminei uogienei rinkitės ne per didelius mandarinus su tvirtai prigludusiomis žievelėmis. Mandarinų žievelių uogienę galima pasigaminti pridėjus prieskoninių žolelių - verdant sirupą įdėkite mėtų arba melasos, eglės ar pušies spyglių. Prieš tai jas suplėšykite rankomis, kad sirupas taptų aromatingas. Kad uogienė būtų skanesnė, galima įdėti cukranendrių cukraus, su juo uogienė įgaus šiek tiek karamelės skonį. Sveikiau uogienę gaminti be cukraus, medaus įdedant pačioje pabaigoje.
Žingsnis 1
Paruoškite mandarinus virimui. Nulupkite mandarinus ir supjaustykite žievelę mažais griežinėliais. Užpilkite juos vandeniu ir palikite 10-12 valandų. Per tą laiką 3-4 kartus pakeiskite vandenį.
Žingsnis 2
Pagaminkite uogienę. Išmirkytas mandarinų žieveles sudėkite į nerūdijančio plieno puodą. Užpilkite vandeniu ir virkite ant vidutinės ugnies, kol užvirs. Supilkite cukrų ir vėl užvirinkite. Tada uogienę virkite 25 minutes. Sudėkite smulkiai supjaustytą citriną ir virkite uogienę dar 35-40 minučių.
Kategorijos