Mandarinų žievelių uogienė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Mandarinų žievelių uogienė

Egzistuoja nuomonė, kad uogienę, įskaitant iš mandarinų odelių pagamintą uogienę, geriau virti variniuose induose - varis gerai praleidžia šilumą, todėl uogienė tolygiai sušyla. Tačiau aukštoje temperatūroje varis išskiria oksidą, kurio dideli kiekiai sukelia apsinuodijimą. Geriau pašalinti riziką ir virti uogienę plačiuose nerūdijančio plieno induose žemais kraštais. Taip skystis greičiau išgaruos, o mandarinų odelės išlaikys spalvą ir formą.
Gaminimo laikas
240 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
40 kcal.
Angliavandeniai
9 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.33/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Mandarinų žievelių uogienė Žingsnis 1
Pradėkite virti mandarinų žieveles. Sudėkite žieveles į puodą ir užpilkite 1 litru vandens. Įberkite druskos ir pastatykite ant silpnos ugnies. Mandarinus virkite apie 60 minučių arba šiek tiek ilgiau. Tada nusausinkite ir nuplaukite žieveles šaltu vandeniu.

Žingsnis 2

Mandarinų žievelių uogienė Žingsnis 2
Paruoškite sirupą. Į nedidelį puodą supilkite 1 litrą vandens ir pastatykite ant vidutinio kaitrumo viryklės. Suberkite cukrų ir palaukite, kol vanduo užvirs. Iš karto supilkite sirupą į puodą su odelėmis ir virkite ant vidutinės ugnies. Leiskite uogienei užvirti ir sumažinkite ugnį. Virkite uogienę 2 valandas, retkarčiais pamaišydami. Kai uogienė sutirštės ir odelės taps skaidrios, išjunkite ugnį ir leiskite atvėsti.

Žingsnis 3

Mandarinų žievelių uogienė Žingsnis 3
Išvirkite uogienę. Džemą kaitinkite ant silpnos ugnies. Vieną nuluptą mandariną suvyniokite rankose ir ant stalviršio, lengvai prispausdami ranka. Tada perpjaukite jį pusiau ir išspauskite iš kiekvienos dalies sultis. Pertrinkite sultis per marlę arba sietelį ir 3-4 valgomuosius šaukštus supilkite į šiltą uogienę. Maišydami virkite uogienę 15 minučių. Tada įpilkite citrinos rūgšties ir virkite dar 10 minučių. Stebėkite, kad uogienė nesudegtų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos