Publikavimo data: 2024-06-08
Mandarinų žievelių uogienė
Egzistuoja nuomonė, kad uogienę, įskaitant iš mandarinų odelių pagamintą uogienę, geriau virti variniuose induose - varis gerai praleidžia šilumą, todėl uogienė tolygiai sušyla. Tačiau aukštoje temperatūroje varis išskiria oksidą, kurio dideli kiekiai sukelia apsinuodijimą. Geriau pašalinti riziką ir virti uogienę plačiuose nerūdijančio plieno induose žemais kraštais. Taip skystis greičiau išgaruos, o mandarinų odelės išlaikys spalvą ir formą.
Žingsnis 1
Pradėkite virti mandarinų žieveles. Sudėkite žieveles į puodą ir užpilkite 1 litru vandens. Įberkite druskos ir pastatykite ant silpnos ugnies. Mandarinus virkite apie 60 minučių arba šiek tiek ilgiau. Tada nusausinkite ir nuplaukite žieveles šaltu vandeniu.
Žingsnis 2
Paruoškite sirupą. Į nedidelį puodą supilkite 1 litrą vandens ir pastatykite ant vidutinio kaitrumo viryklės. Suberkite cukrų ir palaukite, kol vanduo užvirs. Iš karto supilkite sirupą į puodą su odelėmis ir virkite ant vidutinės ugnies. Leiskite uogienei užvirti ir sumažinkite ugnį. Virkite uogienę 2 valandas, retkarčiais pamaišydami. Kai uogienė sutirštės ir odelės taps skaidrios, išjunkite ugnį ir leiskite atvėsti.
Žingsnis 3
Išvirkite uogienę. Džemą kaitinkite ant silpnos ugnies. Vieną nuluptą mandariną suvyniokite rankose ir ant stalviršio, lengvai prispausdami ranka. Tada perpjaukite jį pusiau ir išspauskite iš kiekvienos dalies sultis. Pertrinkite sultis per marlę arba sietelį ir 3-4 valgomuosius šaukštus supilkite į šiltą uogienę. Maišydami virkite uogienę 15 minučių. Tada įpilkite citrinos rūgšties ir virkite dar 10 minučių. Stebėkite, kad uogienė nesudegtų.
Kategorijos