Publikavimo data: 2024-06-08
Mango ledai
Desertai su vaisiais visada yra sėkmingas ir harmoningas malonus ir naudingas derinys. Švelnus ir kvapnus desertas gaminamas iš egzotiškų mangų vaisių, kurių saldus ir šiek tiek rūgštokas skonis puikiai tinka gaivinantiems ledams gaminti. Burnoje tirpstantys vaisių gabaliukai susmulkinami į švelnią tyrę, o iki sodrių putų išplakti kiaušinių baltymai suteikia ledams erdvią tekstūrą.
Žingsnis 1
Paruoškite mangus. Nuluptus mangus padalykite į dvi lygias dalis. Vieną pusę mangų minkštimo smulkiai supjaustykite. Kitą mangų vaisių pusę sudėkite į trintuvą, įdėkite 1,5 valgomojo šaukšto cukraus, citrinos sulčių ir sutrinkite.
Žingsnis 2
Paruoškite ledus. Kiaušinių baltymus sudėkite į švarų gilų dubenį, suberkite druską ir plakite mikseriu dideliu greičiu iki purių baltų putų. Toliau plakite ir įmaišykite 1 valgomąjį šaukštą cukraus. Atskirame dubenyje mikseriu išplakite grietinėlę iki standžių putų. Suplaktus baltymus įmaišykite į grietinėlę, atsargiai maišydami silikonine mentele. Sudėkite mangų tyrę ir minkštimo gabalėlius. Šaukštu išpilstykite į vazas ir palikite šaldytuve 5 valandoms.
Kategorijos