Publikavimo data: 2024-06-08
Mango uogienė su laimu ir prieskoniais
Kai norite palepinti save ir savo artimuosius neįprastu saldumu, galite pasigaminti mangų uogienės. Rusijos rinkoje mangai jau seniai žinomi - dažniausiai jie eksportuojami iš Indijos, kur per metus surenkama 13,5 mln. tonų mangų. Indijoje mango medis yra šventas, netgi sklando legenda, kad jis išpildo norus. O jei Naujųjų metų išvakarėse virš savo namų durų pakabinsite mangų medį, jūsų namai prisipildys laimės.
Žingsnis 1
Perdirbkite mangą. Supjaustykite mango minkštimą bet kokia norima forma. Į puodo dugną įpilkite šiek tiek vandens, tada paskleiskite mangus 3 cm storio sluoksniu. Užpilkite pusę tūrio cukraus. Tada sudėkite antrą mangų sluoksnį ir užpilkite likusiu cukrumi. Uždenkite puodą dangčiu ir palikite 45-60 minučių.
Žingsnis 2
Išvirkite uogienę. Puodą su mangais pastatykite ant vidutinės ugnies ir maišydami užvirinkite. Virkite ant silpnos ugnies 10 minučių, retkarčiais pamaišydami. Supilkite laimo sultis, cinamoną ir kardamoną, viską išmaišykite ir užvirinkite. Iš karto po to nukelkite uogienę nuo ugnies, uždenkite ir palikite atvėsti apie 6 valandas.
Žingsnis 3
Baigti gaminti. Dar kartą išvirkite uogienę ir palikite atvėsti 5 valandoms. Likus 1,5 valandos iki šio laiko pabaigos, į uogienę įdėkite 1 šakelę mėtos. Tada ištraukite mėtas, vėl užvirinkite uogienę, karštą uogienę supilstykite į stiklainius ir užsukite.
Kategorijos