Publikavimo data: 2025-08-17
Marinuotos midijos su petražolėmis
Petražolės yra labai naudingas augalas, sukaupęs unikalų vitaminų ir mikroelementų derinį. Jos naudojamos ir kulinarijoje, ir medicinoje, ir kosmetologijoje. Petražolės yra labai kvapnus augalas, jose yra daug eterinių aliejų.
Žingsnis 1
Išspauskite citrinos sultis. Petražoles nuplaukite po tekančiu vandeniu ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Tada peiliu supjaustykite mažais gabalėliais.
Žingsnis 2
Paruoškite marinatą. Į puodą supilkite stiklinę verdančio vandens, 1 valgomąjį šaukštą aliejaus, actą, sojų padažą, cukrų, druską, juoduosius pipirus, gvazdikėlius ir lauro lapą. Išmaišykite ir užvirinkite.
Žingsnis 3
Midijas nuplaukite, visiškai nusausinkite ir perkelkite į puodą su marinatu. Užvirkite ir virkite 1 minutę, bet ne ilgiau, nes midijos gali tapti guminės ir prarasti skonį.
Žingsnis 4
Nukelkite puodą nuo viryklės, supilkite išspaustas citrinos sultis, suberkite petražoles, viską gerai išmaišykite ir palikite po dangčiu pastovėti apie 15 minučių.
Žingsnis 5
Išimkite lauro lapą, jis nebereikalingas, nes gali suteikti papildomo kartumo. Perkelkite midijas į patogų dubenį, visiškai užpilkite jas marinatu, įpilkite 1 valgomąjį šaukštą saulėgrąžų aliejaus ir uždenkite dangčiu. Perkelkite į šaldytuvą, jame midijas galite laikyti iki 3 dienų.
Kategorijos