Marinuotos midijos su petražolėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Marinuotos midijos su petražolėmis

Petražolės yra labai naudingas augalas, sukaupęs unikalų vitaminų ir mikroelementų derinį. Jos naudojamos ir kulinarijoje, ir medicinoje, ir kosmetologijoje. Petražolės yra labai kvapnus augalas, jose yra daug eterinių aliejų.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
86 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (7 bal.)

Žingsnis 1

Marinuotos midijos su petražolėmis Žingsnis 1
Išspauskite citrinos sultis. Petražoles nuplaukite po tekančiu vandeniu ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Tada peiliu supjaustykite mažais gabalėliais.

Žingsnis 2

Marinuotos midijos su petražolėmis Žingsnis 2
Paruoškite marinatą. Į puodą supilkite stiklinę verdančio vandens, 1 valgomąjį šaukštą aliejaus, actą, sojų padažą, cukrų, druską, juoduosius pipirus, gvazdikėlius ir lauro lapą. Išmaišykite ir užvirinkite.

Žingsnis 3

Marinuotos midijos su petražolėmis Žingsnis 3
Midijas nuplaukite, visiškai nusausinkite ir perkelkite į puodą su marinatu. Užvirkite ir virkite 1 minutę, bet ne ilgiau, nes midijos gali tapti guminės ir prarasti skonį.

Žingsnis 4

Marinuotos midijos su petražolėmis Žingsnis 4
Nukelkite puodą nuo viryklės, supilkite išspaustas citrinos sultis, suberkite petražoles, viską gerai išmaišykite ir palikite po dangčiu pastovėti apie 15 minučių.

Žingsnis 5

Išimkite lauro lapą, jis nebereikalingas, nes gali suteikti papildomo kartumo. Perkelkite midijas į patogų dubenį, visiškai užpilkite jas marinatu, įpilkite 1 valgomąjį šaukštą saulėgrąžų aliejaus ir uždenkite dangčiu. Perkelkite į šaldytuvą, jame midijas galite laikyti iki 3 dienų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
receptų knyga, namų receptai, jūsų receptai, yra bendrų alergenų., paprastai, įspūdingas receptas, marinatai, žuvų marinatai, padažai ir marinatai

Kategorijos