Publikavimo data: 2024-03-29
Medaus bandelė
Medaus pyragaičiai bus puikūs pusryčiai arba savarankiškas desertas. Iš medaus ir miltų pagaminti pyragėliai vertinami ne tik kulinarijoje, bet ir liaudies medicinoje. Kartais jie netgi naudojami kaip kompresai. Kadangi termiškai apdorojant medus praranda naudingąsias savybes, paruoštus paplotėlius ištepkite medumi, tada jie padės net nuo kosulio ir sumažins gerklės sudirgimą. Kaip pasigaminti skanią priemonę vaikams ir suaugusiesiems - mūsų recepte.
Žingsnis 1
Pradėkite minkyti tešlą. Giliame dubenyje sumaišykite kambario temperatūros pieną, kiaušinį, cukrų ir žiupsnelį druskos. Palaipsniui suberkite miltus ir sodą ir užminkykite tešlą. Tešla turi būti minkšta ir nelipti prie rankų.
Žingsnis 2
Iškočiokite pyragėlius. Padalykite tešlą į keturias lygias dalis. Pirmąjį tešlos gabalėlį iškočiokite į plokštainį ir į vidurį įdėkite šaukštą medaus. Užspauskite kraštus ir suvyniokite į mazgą. Suspauskite delnu arba švelniai susukite kočėlu į plokščią paplotėlį. Padarykite kitas tris porcijas.
Žingsnis 3
Apkepkite tortilijas. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies. Įpilkite augalinio aliejaus ir sudėkite medaus pyragėlius. Kepkite apie 5 minutes, kol paruduos, siūle žemyn, tada apverskite ir kepkite dar 3-5 minutes.
Kategorijos