Medaus įdaras pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Medaus įdaras

Galima pasigaminti ne tik skanių, bet ir sveikų ledų nenaudojant daug baltojo rafinuoto cukraus, jei ledams pasaldinti naudosite natūralų skystą medų. Dėl medaus tokie ledai, pagaminti pagal klasikinį receptą iš dvigubos grietinėlės ir kiaušinių trynių, įgaus malonų švelnų skonį, o lengvas skonis tiesiogiai priklausys nuo naudojamo medaus rūšies, pavyzdžiui, grikių arba akacijų medaus.
Gaminimo laikas
345 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
292 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
23 g
Angliavandeniai
15 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.29/5 (17 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Medaus įdaras Žingsnis 1
Paruoškite grietinėlę. Supilkite grietinėlę į puodą ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Kaitinkite grietinėlę, kol pradės burbuliuoti, supilkite skystą medų ir vanilinį cukrų. Išmaišykite mišinį ir nukelkite nuo ugnies, neužvirinkite.

Žingsnis 2

Medaus įdaras Žingsnis 2
Paruoškite trynius ir krakmolą. Sudėkite vištienos trynius į gilų dubenį ir plakite vidutinio greičio mikseriu, kol jie taps balti ir putoti. Supilkite kukurūzų krakmolą į pieną ir gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Sudėkite išplaktus trynius su grietinėle ir medumi, supilkite krakmolą ir pieną ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 3

Medaus įdaras Žingsnis 3
Paruoškite ledus. Puodą su tryniais, grietinėle ir medumi pastatykite ant silpnos ugnies. Nuolat maišydami kaitinkite ir virkite, kol mišinys sutirštės. Nuimkite puodą nuo ugnies, leiskite šiek tiek atvėsti ir supilkite mišinį į indą. Uždenkite indą dangčiu ir įdėkite į šaldiklį 5 valandoms. Kas valandą išimkite ledus iš šaldiklio, perkelkite į maišytuvą, sutrinkite ir grąžinkite į indą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos