Publikavimo data: 2024-04-17
Medaus tinktūra
Medaus tinktūra turi daugybę naudingų savybių. Medus yra vitaminų ir organizmui reikalingų medžiagų lobynas, o alkoholis, savo ruožtu, veikia kaip antimikrobinis komponentas. Medaus tinktūrą galima laikyti labai ilgai, nes jos sudėtyje yra negendančių produktų. Siekiant išvengti ligų, rekomenduojama vartoti po vieną arbatinį šaukštelį per dieną. Gėrimui sukurti nereikės jokių pastangų: pakanka degtinę sujungti su medumi. Tinktūra bus paruošta per 12 dienų.
Žingsnis 1
Paruoškite tinktūrą. Į stiklinio sauso stiklainio dugną įdėkite pipirų. Užpilkite degtine. Įpilkite medaus ir prieskonių pagal pageidavimą. Sandariai uždenkite dangteliu, gerai pakratykite, kad medus visiškai ištirptų. Perkelkite į tamsią vietą kambario temperatūroje ir laikykite 10 dienų. Periodiškai suplakite tinktūrą, kad ji įgautų sodrų skonį.
Žingsnis 2
Tinktūrą perkoškite. Po 10 dienų gėrimą išgerkite. Perkoškite jį per marlę arba sietelį. Supilkite į tamsų indą, geriausia stiklinį. Palikite jį tamsioje, vėsioje vietoje dar 2 dienoms.
Kategorijos