Publikavimo data: 2024-05-25
Meksikietiška pita su jautiena, pupelėmis ir kukurūzais
Pita - Viduržemio jūros regione, Lotynų Amerikoje ir Artimuosiuose Rytuose populiari duonos rūšis. Tai plokščia duona su oro kišene viduje, į kurią dedami įvairūs įdarai. Tokios tortilijos gali būti įdarytos malta mėsa, salotomis, fajitas, sąrašas didžiulis. Be to, pita visame pasaulyje žinoma dėl specifinio paruošimo būdo, kuris nebūdingas jokiam kitam miltiniam gaminiui.
Žingsnis 1
Į persijotus miltus supilkite verdantį vandenį, įpilkite augalinio aliejaus ir druskos, užminkykite tešlą, uždenkite maistine plėvele ir atidėkite į šalį, kad tešla pailsėtų.
Žingsnis 2
Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais, o česnaką išspauskite per specialų presą. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir 5-7 min. kepkite svogūnus, kol taps auksinės spalvos, tada sudėkite česnaką, kad patiekalas būtų aromatingesnis.
Žingsnis 3
Maltą jautieną sudėkite į keptuvę su česnaku ir svogūnu ir kepkite ant vidutinės ugnies 8-10 minučių. Tada pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, išmaišykite ir nuimkite nuo kaitvietės. Dideliame dubenyje sumaišykite kepintą maltą mėsą su česnaku ir svogūnais bei konservuotomis pupelėmis ir kukurūzais.
Žingsnis 4
Padažui smulkiai supjaustykite agurkus, susmulkinkite česnaką, viską sumaišykite blenderiu, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų ir išmaišykite. Padėkite padažą į šaldytuvą.
Žingsnis 5
Likusią tešlą padalykite į 8 dalis ir suformuokite rutuliukus. Kiekvieną rutuliuką iškočiokite į maždaug 2 mm storio plokščią duoną. Ant įkaitintos keptuvės be aliejaus dėkite po vieną plokštainį ir kepkite, kol pradės burbuliuoti. Apkepkite kiekvieną plokštainį iš dviejų pusių ir šiek tiek atvėsinkite, tada nupjaukite plokštainio kampą, atidarykite kišenę ir sudėkite į ją įdarą bei padažą.
Kategorijos