Meksikietiškos tortilijos pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-29

Meksikietiškos tortilijos

Klasikinė meksikietiška tortilija yra apvali, plona tortilija, pagaminta iš kukurūzų arba kvietinių miltų. Tortilijos protėvis buvo kukurūzų tortilija, indėnų kepta ant plokščios molinės keptuvės. Tortilija gali būti patiekiama su pagrindiniais patiekalais arba kaip įdaro pagrindas. Ji tinka su vištiena, mėsa, daržovėmis, sūriu ir padažais, tokiais kaip salsa, gvakamolė ar grietinė. Išbandykite mūsų meksikietiškų tortilijų keptuvėje su mėsos įdaru receptą.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
249 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
18 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.17/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Meksikietiškos tortilijos Žingsnis 1
Pradėkite minkyti tešlą. Į dubenį su miltais suberkite druską, sviestą ir karštą pieną, maišydami šaukštu. Užminkykite tešlą. Ilgai minkyti nereikės. Pakanka, kad tešla būtų vientisa ir glotni. Atsižvelgdami į tešlos konsistenciją, koreguokite miltų arba vandens kiekį. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir palikite 30 minučių kambario temperatūroje. Praėjus šiam laikui, tešla taps dar lengviau įveikiama.

Žingsnis 2

Meksikietiškos tortilijos Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite svogūną, kol taps skaidrus. Į svogūnus sudėkite maltą mėsą ir retkarčiais pamaišydami kepkite 7 minutes. Kai maltinukai patamsės ir paruduos, į keptuvę suberkite pomidorus. Troškinkite, kol pomidorai suminkštės, apie 1-2 minutes. Į paruoštą faršą įberkite žolelių, druskos ir pipirų.

Žingsnis 3

Meksikietiškos tortilijos Žingsnis 3
Išvyniokite tortilijas. Po pusvalandžio padalykite masę į 6 lygias dalis ir kiekvieną tešlos dalį iškočiokite į ploną plokščią duoną. Geriausia tai daryti tarp dviejų pergamentinio popieriaus lapų arba ant silikoninio kilimėlio, kad tešla nepriliptų prie stalo paviršiaus ir nesutrupėtų. Plokštainiai turi būti labai ploni, 18-20 cm skersmens. Iškočiokite likusią tešlą.

Žingsnis 4

Meksikietiškos tortilijos Žingsnis 4
Įkaitinkite keptuvę ir sausai apkepkite tortilijas iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies maždaug minutę, kol tešlos paviršiuje pasirodys burbuliukai, o apačioje - dėmėta plutelė. Apkeptas tortilijas uždenkite rankšluosčiu, kad išliktų minkštos ir lanksčios. Taip pat apkepkite ir kitus gabalėlius.

Žingsnis 5

Meksikietiškos tortilijos Žingsnis 5
Sudėkite įdarą į tortilijas. Ant šiltos duonos riekelės dėkite tarkuoto sūrio, tada - maltos mėsos ir vėl uždenkite sūrio sluoksniu. Ant viršaus uždenkite antrą plokštainį ir supjaustykite į 4 dalis. Šį veiksmą pakartokite su likusiomis tortilijomis ir įdaru.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos