Publikavimo data: 2024-06-15
Mėlynių ledai
"Plombiere" su mėlynėmis - apetitą žadinantis desertas, pasižymintis erdvia tekstūra ir maloniu uogų poskoniu. Įdomu tai, kad be malonaus skonio patiekalas turi daug maistinių medžiagų: jame yra daug organinių rūgščių, aminorūgščių ir mikroelementų. Beje, mėlynės laikomos mažai kaloringomis uogomis, dėl to jos aktyviai vartojamos dietų metu. Be to, jos palankiai veikia smegenis, gerokai pagerina atmintį.
Žingsnis 1
Paruoškite mėlynių plovo pagrindą. Uogas sudėkite į trintuvo dubenį. Į tą patį dubenį supilkite cukrų. Sumalkite ingredientus iki vientisos tyrės, tada palikite masę 3-4 minutėms, kad cukrus visiškai ištirptų. Tada į dubenį supilkite grietinėlę ir dar kartą gerai išmaišykite masę.
Žingsnis 2
Paruoškite ledų pagrindą. Paruoštą pagrindą supilkite į šaldymo indą ir įdėkite į šaldiklį 4-5 valandoms. Kas 30 minučių desertą pamaišykite, kad tekstūra taptų vientisesnė.
Kategorijos