Publikavimo data: 2024-05-01
Mėlynių uogienė
Šios miško uogos gerina širdies veiklą ir stiprina kraujagysles, apsaugo nuo ankstyvo nervinių ląstelių senėjimo. Mėlynes galima džiovinti, gaminti kompotus, sultis ar net vyną. Tačiau praktiškiausias pasirinkimas bus gaminti uogienę. Prieš pradedant virti uogienę iš mėlynių žiemai, uogas reikėtų perkošti, o indus kruopščiai sterilizuoti. Klasikiniame naminiame uogienės virimo recepte "penkių minučių" nėra vandens, todėl ji gaunasi labai kvapni.
Žingsnis 1
Paruoškite mėlynes. Uogas užpilkite cukrumi, atsargiai išmaišykite ir palikite 4 valandoms.
Žingsnis 2
Išvirkite uogienę. Mėlynes ir cukrų užvirinkite ant silpnos ugnies, reguliariai maišydami, ir virkite 5 minutes. Atsargiai nugriebkite susidariusias putas.
Žingsnis 3
Išsaugokite mėlynių uogienę. Karštą uogienę supilstykite į sterilizuotus stiklainius. Sandariai uždarykite stiklainius dangteliais.
Kategorijos