Mėlynių uogienė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-01

Mėlynių uogienė

Šios miško uogos gerina širdies veiklą ir stiprina kraujagysles, apsaugo nuo ankstyvo nervinių ląstelių senėjimo. Mėlynes galima džiovinti, gaminti kompotus, sultis ar net vyną. Tačiau praktiškiausias pasirinkimas bus gaminti uogienę. Prieš pradedant virti uogienę iš mėlynių žiemai, uogas reikėtų perkošti, o indus kruopščiai sterilizuoti. Klasikiniame naminiame uogienės virimo recepte "penkių minučių" nėra vandens, todėl ji gaunasi labai kvapni.
Gaminimo laikas
300 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
207 kcal.
Baltymai
1 g
Angliavandeniai
54 g
Alergenai: Grūdai, kurių sudėtyje yra glitimo
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Mėlynių uogienė Žingsnis 1
Paruoškite mėlynes. Uogas užpilkite cukrumi, atsargiai išmaišykite ir palikite 4 valandoms.

Žingsnis 2

Mėlynių uogienė Žingsnis 2
Išvirkite uogienę. Mėlynes ir cukrų užvirinkite ant silpnos ugnies, reguliariai maišydami, ir virkite 5 minutes. Atsargiai nugriebkite susidariusias putas.

Žingsnis 3

Mėlynių uogienė Žingsnis 3
Išsaugokite mėlynių uogienę. Karštą uogienę supilstykite į sterilizuotus stiklainius. Sandariai uždarykite stiklainius dangteliais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos