Mėlynių užpilas ant degtinės pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Mėlynių užpilas ant degtinės

Iš mėlynių galima pasigaminti aromatingą tinktūrą. Svarbu, kad uogos būtų prinokusios, sveikos, be pelėsių. Prastos kokybės uogos gali sugadinti gėrimą. Paruošta tinktūra yra ryškios rubino spalvos ir sodraus skonio. Tamsioje vietoje ją galima laikyti 2 metus. Rusijoje ši uoga gavo įdomų pavadinimą - "durnitsa", "girta uoga". Mat tie, kurie ją rinkdavo, paskui svaigindavosi. Tačiau paaiškėjo, kad kaltas buvo netoliese augantis pelkinis šermukšnis.
Gaminimo laikas
20180 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
144 kcal.
Angliavandeniai
13 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.86/5 (7 bal.)

Žingsnis 1

Mėlynių užpilas ant degtinės Žingsnis 1
Paruoškite uogas. Surinktas uogas supilkite į gilų indą ir sutrinkite bet kokiu patogiu būdu. Suberkite cukrų ir gerai išmaišykite. Viską perkelkite į stiklinį indelį.

Žingsnis 2

Mėlynių užpilas ant degtinės Žingsnis 2
Baigti ruošti tinktūrą. Uogų masę užpilkite degtine, uždenkite dangteliu. Pastatykite tamsioje vietoje ir 2 savaites laikykite kambario temperatūroje. Paruoštą gėrimą perkoškite. Išspauskite likusį pyragą. Jei ateityje stiklainyje bus nuosėdų, tinktūrą dar kartą perkoškite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos