Publikavimo data: 2025-08-17
Mėsos paplotėliai ant varškės ir kefyro
Kepti mėsos pyragaičiai daugelio mėgstami nuo vaikystės. Yra daugybė būdų, kaip paruošti tešlą pyragėliams. Vieni jų ruošiami tik saldiems, kiti - sūriems įdarams. Pagal šį receptą paruoštiems pirožkams naudojama tešla, kurios pagrindą sudaro varškė ir kefyras. Dėl tokio ingredientų derinio tešla tampa minkštesnė. Pyragėliai gaunasi labai sultingi ir sotūs, todėl puikiai tinka užkandžiams.
Žingsnis 1
Varškę sudėkite į gilų dubenį. Supilkite kefyrą ir įmuškite kiaušinį. Mišinį gerai išmaišykite. Palaipsniui į dubenį suberkite miltus ir užminkykite tešlą. Palikite tešlą 15 minučių pailsėti.
Žingsnis 2
Nulupkite svogūną ir smulkiai supjaustykite. Sudėkite maltą mėsą į dubenį ir sumaišykite su svogūnu. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 3
Iš tešlos suformuokite dešrą. Supjaustykite tešlą vienodais gabalėliais ir iškočiokite į plokščius pyragėlius. Į paruoštus plokščius paplotėlius dėkite mėsos įdaro ir užspauskite paplotėlius.
Žingsnis 4
Įkaitinkite keptuvę ir supilkite į ją aliejų. Kepkite kepsnelius ant vidutinės ugnies po dangčiu iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.
Kategorijos