Publikavimo data: 2025-08-17
Mėsos pyragai su kefyru ir pienu
Įspūdingi, erdvūs ir nepaprastai skanūs mėsos pyragai. Jie paruošiami stebėtinai paprastai ir greitai. Tešlos sudėtyje yra mielių ir raugo, pieno ir kefyro. Ji gaunasi minkšta ir elastinga, nelimpa prie rankų ir kepant gerai pakyla. Neįprastos formos pyragėliai su tešlos grotelėmis, pro kurias matosi įdaras, yra apetitiški ir neįprasti.
Žingsnis 1
Paruoškite pastą. Miltus suberkite į dubenį, viduryje padarykite duobutę ir supilkite į ją šiltą pieną. Suberkite mieles ir cukrų, išmaišykite nesunaikindami duobučių ir palikite 10 minučių šiltai.
Žingsnis 2
Kai mielės pradės veikti ir opara ims burbuliuoti, ant miltų krašto supilkite kefyrą, druską ir kepimo miltelius ir užminkykite tešlą. Uždenkite ją maistine plėvele ir padėkite šiltoje vietoje, kad pakiltų. Tūris turėtų padvigubėti.
Žingsnis 3
Paruoškite faršą. Mėsą išvirkite, atvėsinkite ir sumalkite mėsmale. Keptuvėje su aliejumi apkepkite svogūnus, kol taps auksinės spalvos, sumaišykite su mėsa, druska, pipirais, įberkite petražolių ir išmaišykite.
Žingsnis 4
Pakilusią tešlą lengvai išminkykite rankomis ir padalykite į 50 gramų gabalėlius. Kiekvieną gabalėlį patepkite saulėgrąžų aliejumi ir palikite ant stalo 10 minučių. Tešla turi tapti minkšta ir elastinga. Iškočiokite plonus, ovalo formos paplotėlius. Padarykite kryžminius pjūvius vienoje plokštainio pusėje, bet neperpjaukite tešlos iki galo. Ant visos pusės dėkite įdarą, uždenkite perpjauta puse ir užspauskite kraštus.
Žingsnis 5
Kiaušinių trynius ir pieną suplakite plaktuvu, aptepkite kiekvieną paplotėlį ir pabarstykite sezamo sėklomis. Įkaitinkite orkaitę iki 200-220 °C, įdėkite į ją skardą su pyragėliais ir kepkite, kol taps auksinės spalvos.
Kategorijos