Mėsos tortilijos pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-29

Mėsos tortilijos

Jei norite pradžiuginti artimuosius kuo nors skaniu, paruoškite plokštainį su mėsa. Pagal receptą įdaras dedamas į tešlą ir tada kepamas keptuvėje. Plokštainiai su malta mėsa gaunasi sultingi, skanūs ir traškūs. Skoniu jie primena čeburekus, tačiau paruošiami daug greičiau ir paprasčiau. Iš nurodyto kiekio ingredientų pagaminsite 5 plokštainukus. Jei perkate paruoštą maltą mėsą, atkreipkite dėmesį į kvapą. Jis turi būti malonus, be pelėsių ar puvėsių kvapo. Spalva turėtų būti rausva, be rudų dėmelių.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
294 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
34 g
Alergenai: Glitimo turintys grūdai, Kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Mėsos tortilijos Žingsnis 1
Pradėkite ruošti mėsos tortilijų tešlą. Švariame giliame dubenyje sumaišykite kiaušinį ir druską. Tai galite padaryti plaktuvu arba mikseriu. Supilkite vandenį ir actą. Vėl sumaišykite. Dalimis suberkite miltus, maišydami šaukštu.

Žingsnis 2

Mėsos tortilijos Žingsnis 2
Sudėkite sviestą ir dar kartą išmaišykite. Tai neleidžia tešlai sulipti ir padaro ją minkštą, bet tirštą. Uždenkite tešlą maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje 20 minučių.

Žingsnis 3

Mėsos tortilijos Žingsnis 3
Paruoškite faršą maltiniams pyragams. Atskirame dubenyje sumaišykite smulkintą mėsą, svogūną ir druską. Suberkite prieskonius ir maišykite mišinį iki vientisos masės, maždaug 2-3 minutes.

Žingsnis 4

Mėsos tortilijos Žingsnis 4
Suformuokite bandeles. Padalykite tešlą į 6 lygias dalis. Iš jų pagaminsite 3 plokštainį. Padarykite 6 rutuliukus ir kiekvieną gabalėlį plonai iškočiokite ant stalo kočėlu. Skersmuo turėtų būti toks pat, kaip jūsų keptuvės skersmuo.

Žingsnis 5

Mėsos tortilijos Žingsnis 5
Įdarykite duonos plokštainį įdaru. Ant vienos iškočiotos tešlos dalies dėkite 1/5 mėsos mišinio ir paskirstykite jį taip, kad kraštai liktų laisvi. Ant viršaus uždėkite antrąją tešlos dalį. Vienai plokštainiui reikės maždaug 3 valgomųjų šaukštų maltos mėsos. Kruopščiai užklijuokite kraštus.

Žingsnis 6

Mėsos tortilijos Žingsnis 6
Kai visi 5 plokštainiai bus paruošti, apkepkite juos keptuvėje iš abiejų pusių. Tai darykite ant vidutinės ugnies, uždengę dangčiu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos