Publikavimo data: 2024-03-29
Mėsos tortilijos
Jei norite pradžiuginti artimuosius kuo nors skaniu, paruoškite plokštainį su mėsa. Pagal receptą įdaras dedamas į tešlą ir tada kepamas keptuvėje. Plokštainiai su malta mėsa gaunasi sultingi, skanūs ir traškūs. Skoniu jie primena čeburekus, tačiau paruošiami daug greičiau ir paprasčiau. Iš nurodyto kiekio ingredientų pagaminsite 5 plokštainukus. Jei perkate paruoštą maltą mėsą, atkreipkite dėmesį į kvapą. Jis turi būti malonus, be pelėsių ar puvėsių kvapo. Spalva turėtų būti rausva, be rudų dėmelių.
Žingsnis 1
Pradėkite ruošti mėsos tortilijų tešlą. Švariame giliame dubenyje sumaišykite kiaušinį ir druską. Tai galite padaryti plaktuvu arba mikseriu. Supilkite vandenį ir actą. Vėl sumaišykite. Dalimis suberkite miltus, maišydami šaukštu.
Žingsnis 2
Sudėkite sviestą ir dar kartą išmaišykite. Tai neleidžia tešlai sulipti ir padaro ją minkštą, bet tirštą. Uždenkite tešlą maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje 20 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite faršą maltiniams pyragams. Atskirame dubenyje sumaišykite smulkintą mėsą, svogūną ir druską. Suberkite prieskonius ir maišykite mišinį iki vientisos masės, maždaug 2-3 minutes.
Žingsnis 4
Suformuokite bandeles. Padalykite tešlą į 6 lygias dalis. Iš jų pagaminsite 3 plokštainį. Padarykite 6 rutuliukus ir kiekvieną gabalėlį plonai iškočiokite ant stalo kočėlu. Skersmuo turėtų būti toks pat, kaip jūsų keptuvės skersmuo.
Žingsnis 5
Įdarykite duonos plokštainį įdaru. Ant vienos iškočiotos tešlos dalies dėkite 1/5 mėsos mišinio ir paskirstykite jį taip, kad kraštai liktų laisvi. Ant viršaus uždėkite antrąją tešlos dalį. Vienai plokštainiui reikės maždaug 3 valgomųjų šaukštų maltos mėsos. Kruopščiai užklijuokite kraštus.
Žingsnis 6
Kai visi 5 plokštainiai bus paruošti, apkepkite juos keptuvėje iš abiejų pusių. Tai darykite ant vidutinės ugnies, uždengę dangčiu.
Kategorijos