Publikavimo data: 2024-05-01
Mėtų uogienė
Mėtų uogienė yra labai aromatinga ir saldi, turinti šildančių ir raminančių savybių. Permatomas gelsvo atspalvio sirupas išlaiko gaivų pikantišką mėtų skonį, kuriuo galima mėgautis bet kuriuo metų laiku. Norint išvirti mėtų uogienę, prireiks laiko ir šiek tiek kantrybės, tačiau žingsnis po žingsnio pateiktas receptas padės viską atlikti teisingai ir pasirūpinti neįprastos uogienės atsargomis žiemai.
Žingsnis 1
Leiskite mėtoms susigerti. Supilkite cukrų į dubenį su mėtomis. Supilkite vandenį, išmaišykite ir palikite pusvalandžiui, kol cukrus ištirps kambario temperatūroje.
Žingsnis 2
Išvirkite mėtas. Pastatykite dubenį ant ugnies ir užvirinkite. Tada sumažinkite ugnį ir virkite dar 10 minučių. Nuimkite nuo ugnies, uždenkite rankšluosčiu ir palikite brinkti 12 valandų.
Žingsnis 3
Išvirkite mėtų uogienę. Sudėkite mėtas atgal ant ugnies ir užvirinkite. Tada vėl palikite 12 valandų, uždengę rankšluosčiu, brinkti. Po infuzijos uogienę perkoškite per marlę arba smulkų sietelį. Mėtų uogienė turi būti permatoma.
Žingsnis 4
Supilkite uogienę į stiklainius. Sterilizuotus stiklainius pripildykite mėtų uogiene ir uždarykite. Laikykite vėsioje ir tamsioje vietoje.
Kategorijos