Mieliniai paplotėliai su bulvėmis ir sūriu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Mieliniai paplotėliai su bulvėmis ir sūriu

Pirogi Rusijoje buvo išrasti labai seniai. Egzistuoja versija, kad juos, kaip ir itališką picą, pradėta gaminti iš vakar likusio maisto. Nuo ankstesnio valgio likusios mėsos ar žuvies gabalėliai buvo supjaustyti, pridėta svogūnų ar kitų daržovių, o šis įdaras suvyniotas į tešlą ir iškeptas krosnyje.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
178 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
26 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Mieliniai paplotėliai su bulvėmis ir sūriu Žingsnis 1
Į dubenį supilkite pusę šilto pieno, suberkite mieles, cukrų ir druską. Po 10 minučių į masę persijokite miltus ir supilkite likusį pieną bei ištirpintą sviestą. Užminkykite tešlą ir palikite 1 valandą pakilti.

Žingsnis 2

Mieliniai paplotėliai su bulvėmis ir sūriu Žingsnis 2
Norėdami paruošti įdarą, išvirkite bulves, kol suminkštės, nulupkite jas ir sutarkuokite stambia tarka. Sudėkite tarkuotą sūrį, prieskonius, pipirus ir druską pagal skonį, išmaišykite.

Žingsnis 3

Mieliniai paplotėliai su bulvėmis ir sūriu Žingsnis 3
Suvyniokite tešlą į dešrą ir supjaustykite riekelėmis. Kiekvieną gabalėlį iškočiokite į ovalų paplotėlį, vienoje pusėje padarykite įpjovas, ant kitos pusės dėkite įdaro ir susukite į ritinėlį. Sudėkite paplotėlius ant kepimo skardos, patepkite kiaušiniu ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 35 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos