Publikavimo data: 2024-06-15
Mieliniai paplotėliai su bulvėmis ir sūriu
Pirogi Rusijoje buvo išrasti labai seniai. Egzistuoja versija, kad juos, kaip ir itališką picą, pradėta gaminti iš vakar likusio maisto. Nuo ankstesnio valgio likusios mėsos ar žuvies gabalėliai buvo supjaustyti, pridėta svogūnų ar kitų daržovių, o šis įdaras suvyniotas į tešlą ir iškeptas krosnyje.
Žingsnis 1
Į dubenį supilkite pusę šilto pieno, suberkite mieles, cukrų ir druską. Po 10 minučių į masę persijokite miltus ir supilkite likusį pieną bei ištirpintą sviestą. Užminkykite tešlą ir palikite 1 valandą pakilti.
Žingsnis 2
Norėdami paruošti įdarą, išvirkite bulves, kol suminkštės, nulupkite jas ir sutarkuokite stambia tarka. Sudėkite tarkuotą sūrį, prieskonius, pipirus ir druską pagal skonį, išmaišykite.
Žingsnis 3
Suvyniokite tešlą į dešrą ir supjaustykite riekelėmis. Kiekvieną gabalėlį iškočiokite į ovalų paplotėlį, vienoje pusėje padarykite įpjovas, ant kitos pusės dėkite įdaro ir susukite į ritinėlį. Sudėkite paplotėlius ant kepimo skardos, patepkite kiaušiniu ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 35 minutes.
Kategorijos