Migdolų pyragas su mėtų pieno įdaru pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Migdolų pyragas su mėtų pieno įdaru

Garsus prancūziškas desertas, gaminamas iš migdolų miltų ir kiaušinio baltymo. Desertui originalumo suteikia šokolado įdaras su ryškiu mėtų skoniu. Paruošti Macarons namuose nėra nieko sudėtingo, tačiau ne visada pavyksta net ir patyrusiems konditeriams. Todėl, kad Macaron desertas išeitų gražus ir skanus, būtina griežtai laikytis jo gaminimo recepto.
Gaminimo laikas
400 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
361 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
18 g
Angliavandeniai
46 g
Sunkumas: 5/5
Reitingas: 4.08/5 (13 bal.)

Žingsnis 1

Migdolų pyragas su mėtų pieno įdaru Žingsnis 1
Sumaišykite grietinėlę ir pieną, įpilkite smulkintų mėtų ir užvirinkite ant silpnos ugnies. Nuimkite nuo ugnies ir palikite 15 minučių, kad prisitrauktų.

Žingsnis 2

Migdolų pyragas su mėtų pieno įdaru Žingsnis 2
Mėtų mišinį pertrinkite per sietelį ir supilkite ant susmulkinto šokolado. Gerai išmaišykite, šokoladas turi būti visiškai ištirpęs. Uždenkite šokolado mišinį maistine plėvele ir atšaldykite šaldytuve.

Žingsnis 3

Migdolų pyragas su mėtų pieno įdaru Žingsnis 3
Maždaug po 6 valandų šokoladas atvės. Atvėsusį šokolado mišinį suplakite mikseriu ir pripildykite juo konditerinį maišelį.

Žingsnis 4

Migdolų pyragas su mėtų pieno įdaru Žingsnis 4
Supilkite vandenį į ąsotį ir suberkite cukrų. Jei norite spalvotų pyragų, į vandenį įpilkite dažiklio, jo kiekį rasite gamintojo instrukcijose. Ant vidutinės ugnies sirupą pakaitinkite iki 120 °C temperatūros.

Žingsnis 5

Migdolų pyragas su mėtų pieno įdaru Žingsnis 5
Kol sirupas kaitinamas, atskirkite kiaušinius į baltymus ir trynius. Šiame recepte reikės tik baltymų. Dubenyje sumaišykite migdolų miltus ir kepimo miltelius ir į sausus ingredientus įmaišykite 35 g kiaušinių baltymų. Išmaišykite ingredientus, kad susidarytų tiršta tešla.

Žingsnis 6

Migdolų pyragas su mėtų pieno įdaru Žingsnis 6
35 g kiaušinių baltymų plakite mikserio dubenyje, kol išbrinks. Kai sirupo temperatūra pasieks 120 °C, plona srovele supilkite sirupą į kiaušinių baltymus ir toliau maišykite mišinį maišytuvu. Baltymų tūris iš karto padidės ir jie taps purūs. Toliau plakite baltymus, kol mišinys atvės iki 35 °C temperatūros.

Žingsnis 7

Migdolų pyragas su mėtų pieno įdaru Žingsnis 7
Į baltymų mišinį įmaišykite anksčiau paruoštą migdolų miltų tešlą. Migdolų mišinį įmaišykite 2-3 etapais, švelniai minkydami iki vientisos masės. Paruoštas mišinys turėtų lėtai lašėti nuo mentelių.

Žingsnis 8

Migdolų pyragas su mėtų pieno įdaru Žingsnis 8
Perkelkite tešlą į konditerinį maišelį ir ant tefloninio kilimėlio suformuokite vienodus 3-5 cm skersmens apskritimus. Palikite kepimo skardą 45 minutes kambario temperatūroje.

Žingsnis 9

Migdolų pyragas su mėtų pieno įdaru Žingsnis 9
Įkaitinkite orkaitę iki 140 °C ir kepkite sausainius 20 minučių. Paruoštus lengvai paspauskite. Sausainiai nejudės ir nesukris. Išimkite skardą su paruoštais macarons iš orkaitės ir palikite atvėsti kambario temperatūroje. Tik jiems atvėsus galima nuimti dangtelius nuo padėklo.

Žingsnis 10

Migdolų pyragas su mėtų pieno įdaru Žingsnis 10
Ant atvėsusių dangtelių užspauskite nedidelį kiekį kremo ir uždenkite antru dangteliu. Padėkite pyragaičius į šaldytuvą 5 valandoms, kad įsigertų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, šalti desertai, paprasta, yra bendrų alergenų, riešutų sezonas, pyragaičiai, receptas su vaizdo įrašu, receptų kompiliacija

Kategorijos