Publikavimo data: 2024-03-25
Mikrobangų krosnelės džiūvėsėliai
Kruopos dažnai dedamos į salotas ar sriubas. Dėl jų patiekalai tampa skanesni ir sotesni. Tačiau juos galima valgyti ir atskirai kaip užkandį. Paprastai jie kepami orkaitėje. Tačiau ką daryti, jei jos neturite? Tuomet džiūvėsėlius geriau ruošti mikrobangų krosnelėje. Joje jie kepami tik 2-3 minutes, o tai labai patogu skubantiems. Duonos džiūvėsėliams ruošti geriau naudoti baltą duoną. Ji turi būti minkšta, be pelėsio požymių. Mikrobangų krosnelėje paruošti džiūvėsėliai būna labai skanūs.
Žingsnis 1
Pamirkykite duoną atsargų tirpale. Išdėliokite duonos riekes ant stalo ar padėklo ir apipilkite jas anksčiau paruoštu mišiniu.
Žingsnis 2
Išdžiovinkite džiūvėsėlius. Duonos gabalėlius suberkite į gilų dubenį, kurį galima pašildyti mikrobangų krosnelėje. Įberkite druskos ir sausų prieskonių. Dubens turinį gerai išmaišykite. Nustatykite 800 vatų prietaiso galią. Įdėkite duonos dubenį į vidų, uždarykite dureles ir įjunkite mikrobangų krosnelę 3 minutėms. Atidarykite dureles ir išmaišykite dubens turinį. Vėl įjunkite mikrobangų krosnelę 3 minutėms. Duonos gabalėliai turi būti visiškai sausi. Jei reikia, procesą pakartokite dar kartą.
Kategorijos