Mikrobangų krosnelės džiūvėsėliai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-25

Mikrobangų krosnelės džiūvėsėliai

Kruopos dažnai dedamos į salotas ar sriubas. Dėl jų patiekalai tampa skanesni ir sotesni. Tačiau juos galima valgyti ir atskirai kaip užkandį. Paprastai jie kepami orkaitėje. Tačiau ką daryti, jei jos neturite? Tuomet džiūvėsėlius geriau ruošti mikrobangų krosnelėje. Joje jie kepami tik 2-3 minutes, o tai labai patogu skubantiems. Duonos džiūvėsėliams ruošti geriau naudoti baltą duoną. Ji turi būti minkšta, be pelėsio požymių. Mikrobangų krosnelėje paruošti džiūvėsėliai būna labai skanūs.
Gaminimo laikas
15 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
86 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
15 g
Alergenai: Grūdai, kurių sudėtyje yra glitimo
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.6/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Mikrobangų krosnelės džiūvėsėliai Žingsnis 1
Pamirkykite duoną atsargų tirpale. Išdėliokite duonos riekes ant stalo ar padėklo ir apipilkite jas anksčiau paruoštu mišiniu.

Žingsnis 2

Mikrobangų krosnelės džiūvėsėliai Žingsnis 2
Išdžiovinkite džiūvėsėlius. Duonos gabalėlius suberkite į gilų dubenį, kurį galima pašildyti mikrobangų krosnelėje. Įberkite druskos ir sausų prieskonių. Dubens turinį gerai išmaišykite. Nustatykite 800 vatų prietaiso galią. Įdėkite duonos dubenį į vidų, uždarykite dureles ir įjunkite mikrobangų krosnelę 3 minutėms. Atidarykite dureles ir išmaišykite dubens turinį. Vėl įjunkite mikrobangų krosnelę 3 minutėms. Duonos gabalėliai turi būti visiškai sausi. Jei reikia, procesą pakartokite dar kartą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos