Publikavimo data: 2024-03-25
Miltelių pavidalo džiūvėsėliai namuose
Dažniausiai džiūvėsėliai naudojami mėsos ir žuvies kotletams, kotletams ir šniceliams apvolioti. Kad produktai gerai pasidengtų sausais džiūvėsėliais, juos reikia pamirkyti skystuose ingredientuose - aliejuje, piene arba kiaušiniuose. Duonos trupiniai apsaugo mėsą nuo išsausėjimo, padeda išsaugoti sultingumą, išlaiko gaminių formą ir net suteikia naujų skonio atspalvių. Duonos trupinius galite pasigaminti susmulkinę sudžiūvusius duonos likučius. O kaip greitai ir lengvai pasigaminti džiūvėsėlių namuose - recepte.
Žingsnis 1
Keptuvėje išdžiovinkite džiūvėsėlius. Įkaitinkite sausą keptuvę ir supilkite į ją džiūvėsėlius. Geriau nedėti trupinių kartu su duonos kubeliais, nes jie greitai išdžius ir pradės degti. Ant vidutinės ugnies nuolat maišydami džiovinkite duoną. Stebėkite, kad džiūvėsėliai nesudegtų, kitaip jie taps kartūs. Iškepusiems džiūvėsėliams leiskite atvėsti.
Žingsnis 2
Atvėsusius džiūvėsėlius sumalkite. Maisto smulkintuvu, blenderiu arba kavos malūnėliu sumalkite džiūvėsėlius iki smulkių trupinių. Duonos gabalėlius galite sudėti į maišelį ir susmulkinti kočėlu. Paruoštus džiūvėsėlius supilkite į švarų, sausą dubenį.
Kategorijos