Publikavimo data: 2024-05-15
Minkšta karamelė
Žingsnis 1
Ištirpinkite cukrų. Puodą sunkiu dugnu arba prikaistuvį pastatykite ant vidutinės ugnies. Supilkite cukrų į keptuvę ir, kai po poros minučių keptuvės kraštuose pradės formuotis skystis, šaukštu išmaišykite cukrų. Arba galite švelniai judinti samtelį sukamaisiais judesiais, kad surinktumėte kuo daugiau neištirpusio cukraus. Ištirpinkite visą cukrų iki gintaro spalvos ir nukelkite kaušelį nuo ugnies.
Žingsnis 2
Įpilkite pieno. Nuolat maišydami atsargiai supilkite pieną į ištirpintą cukrų. Jei susidaro karamelės gumuliukų, grąžinkite ąsotį ant vidutinės ugnies ir toliau maišykite, kol gumuliukai ištirps, bet neužvirkite. Įpilkite vanilino ir žiupsnelį druskos ir dar kartą išmaišykite.
Žingsnis 3
Į karamelę supilkite sviestą, nukelkite ąsotį nuo ugnies ir dar kartą gerai išmaišykite. Atvėsusi karamelė šiek tiek sutirštės, todėl nedelsdami perpilkite ją iš kubilo į tinkamą indą. Paruoštą karamelę geriausia laikyti stiklainyje šaldytuve.
Kategorijos