Minkšta karamelė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-15

Minkšta karamelė

Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
260 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
35 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.5/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Minkšta karamelė Žingsnis 1
Ištirpinkite cukrų. Puodą sunkiu dugnu arba prikaistuvį pastatykite ant vidutinės ugnies. Supilkite cukrų į keptuvę ir, kai po poros minučių keptuvės kraštuose pradės formuotis skystis, šaukštu išmaišykite cukrų. Arba galite švelniai judinti samtelį sukamaisiais judesiais, kad surinktumėte kuo daugiau neištirpusio cukraus. Ištirpinkite visą cukrų iki gintaro spalvos ir nukelkite kaušelį nuo ugnies.

Žingsnis 2

Minkšta karamelė Žingsnis 2
Įpilkite pieno. Nuolat maišydami atsargiai supilkite pieną į ištirpintą cukrų. Jei susidaro karamelės gumuliukų, grąžinkite ąsotį ant vidutinės ugnies ir toliau maišykite, kol gumuliukai ištirps, bet neužvirkite. Įpilkite vanilino ir žiupsnelį druskos ir dar kartą išmaišykite.

Žingsnis 3

Minkšta karamelė Žingsnis 3
Į karamelę supilkite sviestą, nukelkite ąsotį nuo ugnies ir dar kartą gerai išmaišykite. Atvėsusi karamelė šiek tiek sutirštės, todėl nedelsdami perpilkite ją iš kubilo į tinkamą indą. Paruoštą karamelę geriausia laikyti stiklainyje šaldytuve.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos