Publikavimo data: 2024-05-01
Naminė sūdyta karamelė
Madingas ir populiarus ingredientas, kurio dedama į daugelį desertų, o jį paruošti visai nesudėtinga. Sūdytą karamelę mėgsta daugelis žmonių. Iš esmės tai yra virtas cukrus, į kurį pridėta jūros druskos. Sūdyta karamelė pirmą kartą pasirodė Prancūzijoje, ją sukūrė šokolado meistras Henri Le Roux. Dabar šiuo skanėstu mėgaujamasi visame pasaulyje, ypač mėgstama sūdyta karamelė Amerikoje. Mokslininkai nustatė, kad mūsų smegenys teigiamai reaguoja į kontrastingus skonius, o sūdyta karamelė sujungia saldų ir sūrų skonį.
Žingsnis 1
Paruoškite karamelę. Supilkite cukrų į puodą ir pastatykite jį ant ugnies. Išmaišykite cukrų šluotele, atsargiai išsklaidydami susidariusius gumulėlius. Visas granuliuotas cukrus turėtų ištirpti, o spalva tapti ruda. Kai mišinys pradės virti, žiūrėkite, kad neužsidegtų. Į verdančią karamelę sudėkite sviestą ir maišykite, kol ištirps.
Žingsnis 2
Baigti virti karamelę. Į karamelę supilkite grietinėlę. Palaukite, kol mišinys vėl ims burbuliuoti, ir kruopščiai išmaišykite iki vientisos, klampios konsistencijos. Į karamelę įberkite jūros druskos ir dar kartą gerai išmaišykite. Nuimkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti. Supilkite karamelę į stiklinį indą ir laikykite šaldytuve ne ilgiau kaip dvi savaites.
Kategorijos