Publikavimo data: 2024-05-25
Saldi karamelė keptuvėje
Karamelė yra populiariausias saldumynas visose pasaulio šalyse. Ji vartojama kaip atskiras desertas, taip pat dedama į kepinius ir gėrimus. Dauguma žmonių mano, kad karamelė yra cukraus produktas, todėl joje nėra jokių naudingų medžiagų. Tačiau tai visiškai klaidinga nuomonė. Karamelėje yra geležies, magnio, cinko, kalcio ir daugelio kitų elementų.
Žingsnis 1
Į puodą storu dugnu arba keptuvę aukštu šonu suberkite granuliuotą cukrų, supilkite vandenį, pastatykite ant kaitlentės ir virkite cukraus sirupą ant vidutinės ugnies. Nemaišykite, kol cukrus visiškai ištirps. Virkite sirupą, kol jis taps ryškiai gintarinės spalvos. Neperkaitinkite sirupo ant viryklės. Tada nukelkite puodą nuo viryklės ir 10-20 sekundžių atvėsinkite.
Žingsnis 2
Pašildykite grietinėlę ir ištirpinkite joje druską. Karštą grietinėlę ir druską supilkite į cukraus sirupą. Masė pradės putoti ir kilti, ją reikia gerai išmaišyti iki vientisos masės medine mentele ant silpnos ugnies.
Žingsnis 3
Sudėkite sviestą ir gerai išmaišykite karamelę, dar 1-2 minutes palaikykite keptuvę ant mažos ugnies. Šiek tiek atvėsusią karamelę perkoškite per sietelį. Visiškai atvėsusią karamelę įdėkite į šaldytuvą per naktį, kad sustingtų.
Kategorijos