Publikavimo data: 2024-05-25
Naminė kreminė karamelė
Minkšta kreminė karamelė - skanus, tirštas desertas, turintis ilgą istoriją. Jį prieš 2500 metų išrado induistai. Tai buvo susiję su cukraus, kurį pradėta išgauti iš cukranendrių, atradimu. Saldumas pamažu tapo žinomas visame pasaulyje. Ruošiant kreminę karamelę iš tikrųjų nėra nieko ypatingo. Cukrus ištirpinamas, įdedama grietinėlės ir sviesto. Jei į desertą įdedama druskos, gaunama garsioji sūdyta karamelė, kurią išrado šokolado meistras Henri Le Roux ir kuri labai išpopuliarėjo JAV.
Žingsnis 1
Paruoškite naminę kreminę karamelę. Keptuvės dugną pabarstykite cukrumi. Įjunkite mažą kaitrą. Būtina, kad cukrus ištirptų lėtai ir tolygiai. Kitame puode arba mikrobangų krosnelėje pašildykite grietinėlę. Karštą grietinėlę porcijomis supilkite į indą su cukrumi ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Baigti gaminti. Ant silpnos ugnies kaitinkite 12-15 minučių, kol mišinys karamelizuosis ir paruduos. Sudėkite sviestą, išmaišykite iki vientisos masės.
Kategorijos