Publikavimo data: 2025-08-17
Minkšti pyragai iš neraugintos tešlos su raugintais kopūstais ir grybais
Pirožki yra uždaras pyragas, tik labai mažas. Jie gaminami iš mielinės, neraugintos arba sluoksniuotos tešlos su įvairiais įdarais. Tai gali būti mėsa, grybai, kopūstai, bulvės, obuoliai, uogos. Šis kepinys patiekiamas kaip užkandis arba atskiras patiekalas, taip pat su sriubomis, barščiais, barščiais ar sriuba.
Žingsnis 1
Keptuvėje su įkaitintu saulėgrąžų aliejumi pakepinkite svogūnus, kol taps permatomi, sudėkite grybus ir retkarčiais pamaišydami kepkite 7-10 minučių, tada sumaišykite su raugintais kopūstais, druska ir pipirais. Troškinkite po uždengtu dangčiu 3 - 4 minutes. Paruoštą faršą palikite atvėsti.
Žingsnis 2
Dubenyje sumaišykite kefyrą ir grietinę, suberkite cukrų, druską, sodą, saulėgrąžų aliejų, išmaišykite ir supilkite miltus. Užminkykite minkštą tešlą. Dėkite ją ant miltais pabarstyto darbo paviršiaus, padalykite į gabalėlius ir suformuokite nedidelius rutuliukus. Uždenkite maistine plėvele, kad jie neišdžiūtų.
Žingsnis 3
Visus rutuliukus iškočiokite į 1 cm storio plokščius paplotėlius, sudėkite įdarą, užspauskite kraštus. Suformuokite paplotėlius. Dėkite juos ant kepimo skardos užspaudžiama puse žemyn, aptepkite plaktu kiaušiniu. Kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje 25-30 min.
Kategorijos