Minkšti pyragai iš neraugintos tešlos su raugintais kopūstais ir grybais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Minkšti pyragai iš neraugintos tešlos su raugintais kopūstais ir grybais

Pirožki yra uždaras pyragas, tik labai mažas. Jie gaminami iš mielinės, neraugintos arba sluoksniuotos tešlos su įvairiais įdarais. Tai gali būti mėsa, grybai, kopūstai, bulvės, obuoliai, uogos. Šis kepinys patiekiamas kaip užkandis arba atskiras patiekalas, taip pat su sriubomis, barščiais, barščiais ar sriuba.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
199 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
30 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.7/5 (10 bal.)

Žingsnis 1

Minkšti pyragai iš neraugintos tešlos su raugintais kopūstais ir grybais Žingsnis 1
Keptuvėje su įkaitintu saulėgrąžų aliejumi pakepinkite svogūnus, kol taps permatomi, sudėkite grybus ir retkarčiais pamaišydami kepkite 7-10 minučių, tada sumaišykite su raugintais kopūstais, druska ir pipirais. Troškinkite po uždengtu dangčiu 3 - 4 minutes. Paruoštą faršą palikite atvėsti.

Žingsnis 2

Minkšti pyragai iš neraugintos tešlos su raugintais kopūstais ir grybais Žingsnis 2
Dubenyje sumaišykite kefyrą ir grietinę, suberkite cukrų, druską, sodą, saulėgrąžų aliejų, išmaišykite ir supilkite miltus. Užminkykite minkštą tešlą. Dėkite ją ant miltais pabarstyto darbo paviršiaus, padalykite į gabalėlius ir suformuokite nedidelius rutuliukus. Uždenkite maistine plėvele, kad jie neišdžiūtų.

Žingsnis 3

Minkšti pyragai iš neraugintos tešlos su raugintais kopūstais ir grybais Žingsnis 3
Visus rutuliukus iškočiokite į 1 cm storio plokščius paplotėlius, sudėkite įdarą, užspauskite kraštus. Suformuokite paplotėlius. Dėkite juos ant kepimo skardos užspaudžiama puse žemyn, aptepkite plaktu kiaušiniu. Kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje 25-30 min.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
mėsos patiekalai, kepimas, yra bendrų alergenų, pietūs, popietė, vakarienė, užkandžiai, pyragai, sotūs pyragai, receptų knyga, kepenų pyragai, kiaušinių pyragai, kepimas su kiaušiniu, pieno pyragai, sausų mielių pyragai

Kategorijos