Publikavimo data: 2024-05-12
Mokyklos juosta
Žingsnis 1
Sviestą išsukite su kiaušiniu, paprastu ir vaniliniu cukrumi bei kepimo milteliais iki baltumo. Naudojant planetinį maišytuvą tai trunka apie 7 minutes.
Žingsnis 2
Supilkite miltus ir dar 10 minučių trinkite tešlą maišytuve su mentelėmis. Tokios konsistencijos tešlą galima išminkyti rankomis, tačiau tai reikalauja daug fizinių pastangų.
Žingsnis 3
Palikite tešlą pailsėti šaldytuve - iš esmės kuo ilgiau, tuo geriau, bet ne mažiau kaip pusvalandį. Jei šaldytuvas yra galingas arba klimatas vidutinis, būkite atsargūs - per daug sušalusią tešlą sunku iškočioti.
Žingsnis 4
Ant kepimo popieriumi išklotos skardos iškočiokite tešlą pusės centimetro storio sluoksniu (ji labai pakyla). Aš tešlą iškočioju rankomis - man tiesiog patinka toks pojūtis.
Žingsnis 5
Tešlą kepkite iki 220 laipsnių Celsijaus įkaitintoje orkaitėje po popieriumi 8 minutes, be popieriaus - dar 5-6 minutes.
Žingsnis 6
Labai atsargiai perkelkite pyragą ant darbastalio (jis labai trapus, mano visada lūžta), nupjaukite neišvengiamai išdžiūvusius kraštus ir perpjaukite skersai per pusę.
Žingsnis 7
Vieną pyrago juostelę aptepkite džemu, uogiene, marmeladu ar kitu minkštu įdaru, ant viršaus uždėkite antrą juostelę.
Žingsnis 8
Viršutinį plutos sluoksnį patepkite tuo pačiu įdaru ir apibarstykite tarkuotų tešlos atraižų trupiniais. Supjaustykite patiekalą serviravimo juostelėmis.
Kategorijos