Publikavimo data: 2024-05-25
Moliūgų marmeladas
Tarp mažai kaloringų saldumynų marmeladas užima garbingą vietą. Tačiau šiandien daugelyje parduotuvių parduodamas marmeladas ne visada yra tikrai sveikas. Gaminant dažnai naudojami kenksmingi priedai ir daug cukraus. Apie tikrą natūralų marmeladą primena tik želė konsistencija. Marmeladą galite pasigaminti namuose iš moliūgų ir agar-agaro - natūralaus tirštiklio.
Žingsnis 1
Paruoškite moliūgą marmeladui. Įdėkite moliūgą į puodą su vandeniu. Pastatykite ant ugnies. Užvirus virkite 10-15 minučių, kol gabaliukai suminkštės. Nusunkite vandenį. Moliūgą sutrinkite trintuvu į tyrę.
Žingsnis 2
Pagaminkite moliūgų marmeladą. Į tyrę supilkite citrinos sultis, suberkite cukrų. Virkite ant silpnos ugnies 20 minučių. Nuolat maišydami pakaitinkite iki tirštumo. Agarą atskieskite 3-4 valgomaisiais šaukštais vandens. Supilkite ant moliūgų. Palikite ant karštos lėkštės 2 minutėms (neužvirkite). Supilkite į formą su šonais, kad sustingtų, palikite sustingti 20-25 min.
Kategorijos