Moliūgų paplotėliai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Moliūgų paplotėliai

Moliūgas yra labai naudinga daržovė. Joje yra daug karotino, taip pat vitaminų A, B, C ir kitų. Sultingas ir aromatingas, jis tinka moliūgų bandelėms kepti. Pagal mūsų receptą šis patiekalas gaminamas keptuvėje. Kad moliūgų bandelės būtų sultingos ir kvapnios, saldoko skonio, svarbu pasirinkti tinkamą šios daržovės veislę. Pavyzdžiui, "Aport".
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
186 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
25 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Pradėkite ruošti moliūgų bandelių įdarą. Keptuvę pastatykite ant vidutinės ugnies ir supilkite aliejų. Supilkite smulkintas daržoves. Maišydami kepkite 5 minutes. Įberkite druskos, cukraus ir maltų pipirų. Moliūgas turi būti minkštas, bet išlaikyti formą. Palikite daržoves atvėsti.

Žingsnis 2

Moliūgų paplotėliai Žingsnis 2
Užminkykite tešlą moliūgų bandelėms. Į persijotus miltus supilkite vandenį, augalinį aliejų ir druską. Iš pradžių sumaišykite, tada minkykite rankomis.

Žingsnis 3

Moliūgų paplotėliai Žingsnis 3
Suformuokite plokštainį. Padalykite tešlą į lygų skaičių vienodų gabalėlių. Jų gali būti 8-10. Iškočiokite nedidelius gabalėlius, kiekvieną iš jų suminkykite ranka, suteikdami jam apvalią formą. Tada iškočiokite kuo ploniau. Imkite vieną sluoksnį, į vidurį dėkite įdarą. Kraštai turi būti laisvi. Uždenkite antruoju sluoksniu ir užspauskite kraštus.

Žingsnis 4

Moliūgų paplotėliai Žingsnis 4
Apkepkite tortilijas. Dėkite jas į keptuvę ir kepkite iš abiejų pusių po 3-4 minutes. Jei reikia, įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus. Sumažinkite kaitrą iki vidutinės. Kai tortilijos taps auksinės spalvos, nukelkite jas nuo ugnies.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos