Publikavimo data: 2024-05-19
Moliūgų paplotėliai
Moliūgas yra labai naudinga daržovė. Joje yra daug karotino, taip pat vitaminų A, B, C ir kitų. Sultingas ir aromatingas, jis tinka moliūgų bandelėms kepti. Pagal mūsų receptą šis patiekalas gaminamas keptuvėje. Kad moliūgų bandelės būtų sultingos ir kvapnios, saldoko skonio, svarbu pasirinkti tinkamą šios daržovės veislę. Pavyzdžiui, "Aport".
Žingsnis 1
Pradėkite ruošti moliūgų bandelių įdarą. Keptuvę pastatykite ant vidutinės ugnies ir supilkite aliejų. Supilkite smulkintas daržoves. Maišydami kepkite 5 minutes. Įberkite druskos, cukraus ir maltų pipirų. Moliūgas turi būti minkštas, bet išlaikyti formą. Palikite daržoves atvėsti.
Žingsnis 2
Užminkykite tešlą moliūgų bandelėms. Į persijotus miltus supilkite vandenį, augalinį aliejų ir druską. Iš pradžių sumaišykite, tada minkykite rankomis.
Žingsnis 3
Suformuokite plokštainį. Padalykite tešlą į lygų skaičių vienodų gabalėlių. Jų gali būti 8-10. Iškočiokite nedidelius gabalėlius, kiekvieną iš jų suminkykite ranka, suteikdami jam apvalią formą. Tada iškočiokite kuo ploniau. Imkite vieną sluoksnį, į vidurį dėkite įdarą. Kraštai turi būti laisvi. Uždenkite antruoju sluoksniu ir užspauskite kraštus.
Žingsnis 4
Apkepkite tortilijas. Dėkite jas į keptuvę ir kepkite iš abiejų pusių po 3-4 minutes. Jei reikia, įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus. Sumažinkite kaitrą iki vidutinės. Kai tortilijos taps auksinės spalvos, nukelkite jas nuo ugnies.
Kategorijos