Publikavimo data: 2024-06-15
Moliūgų pyragėlis
Gana neįprasto ir skanaus deserto receptas. Pikantiškos kavos tešlos ir moliūgų derinys suteikia patiekalui įdomų ir ryškų skonį. Kaip tik tai, ko reikia jaukiems rudens vakarams.
Žingsnis 1
Paruoškite moliūgų tyrę. Moliūgą supjaustykite gabalėliais ir sudėkite į dubenį. Įpilkite porą šaukštų vandens ir įdėkite į mikrobangų krosnelę 8 minutėms. Kai moliūgas taps minkštas, pagaminkite tyrę. Atvėsinkite.
Žingsnis 2
Kiaušinius išplakite su sviestu ir cukrumi. Mišinys turėtų pašviesėti ir padidėti. Į moliūgų tyrę įpilkite 1/3 kiaušinių mišinio, suberkite 60 g miltų ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Paruoškite pyragaičius. Dubenyje sumaišykite 90 g miltų, 30 g kakavos ir žiupsnelį cinamono. Kavą ir žiupsnelį druskos ištirpinkite 1/4 puodelio vandens, supilkite į miltų ir kakavos mišinį, išmaišykite ir supilkite likusią kiaušinių masę.
Žingsnis 4
Į formą įdėkite didelę dalį kavos tešlos. Ant kavos sluoksnio dėkite moliūgų tešlą, o ant viršaus - šokolado tešlą. Kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje 35 minutes.
Kategorijos