Moliūgų pyragėlis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Moliūgų pyragėlis

Gana neįprasto ir skanaus deserto receptas. Pikantiškos kavos tešlos ir moliūgų derinys suteikia patiekalui įdomų ir ryškų skonį. Kaip tik tai, ko reikia jaukiems rudens vakarams.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
160 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
15 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.38/5 (8 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Moliūgų pyragėlis Žingsnis 1
Paruoškite moliūgų tyrę. Moliūgą supjaustykite gabalėliais ir sudėkite į dubenį. Įpilkite porą šaukštų vandens ir įdėkite į mikrobangų krosnelę 8 minutėms. Kai moliūgas taps minkštas, pagaminkite tyrę. Atvėsinkite.

Žingsnis 2

Moliūgų pyragėlis Žingsnis 2
Kiaušinius išplakite su sviestu ir cukrumi. Mišinys turėtų pašviesėti ir padidėti. Į moliūgų tyrę įpilkite 1/3 kiaušinių mišinio, suberkite 60 g miltų ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 3

Moliūgų pyragėlis Žingsnis 3
Paruoškite pyragaičius. Dubenyje sumaišykite 90 g miltų, 30 g kakavos ir žiupsnelį cinamono. Kavą ir žiupsnelį druskos ištirpinkite 1/4 puodelio vandens, supilkite į miltų ir kakavos mišinį, išmaišykite ir supilkite likusią kiaušinių masę.

Žingsnis 4

Moliūgų pyragėlis Žingsnis 4
Į formą įdėkite didelę dalį kavos tešlos. Ant kavos sluoksnio dėkite moliūgų tešlą, o ant viršaus - šokolado tešlą. Kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje 35 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos