Publikavimo data: 2024-05-12
Moliūgų uogienė
Žingsnis 1
Užvirkite sirupą. Supilkite vandenį į puodą, suberkite cukrų, išmaišykite ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Palaukite, kol mišinys užvirs, ir virkite 5-7 minutes.
Žingsnis 2
Išvirkite moliūgą. Į karštą sirupą sudėkite moliūgo gabalėlius ir griežinėliais supjaustytą citriną. Viską gerai išmaišykite. Užvirus moliūgų uogienę virkite ant silpnos ugnies 45 minutes, retkarčiais pamaišydami.
Žingsnis 3
Supilkite uogienę į stiklainius. Karštą moliūgų uogienę supilstykite į pasterizuotus sausus stiklainius ir sandariai užsukite dangteliais. Apverskite stiklainius aukštyn kojomis, uždenkite antklode ar storu rankšluosčiu ir palikite atvėsti.
Kategorijos