Moliūgų uogienė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-12

Moliūgų uogienė

Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
177 kcal.
Baltymai
1 g
Angliavandeniai
47 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.33/5 (3 bal.)

Žingsnis 1

Moliūgų uogienė Žingsnis 1
Užvirkite sirupą. Supilkite vandenį į puodą, suberkite cukrų, išmaišykite ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Palaukite, kol mišinys užvirs, ir virkite 5-7 minutes.

Žingsnis 2

Moliūgų uogienė Žingsnis 2
Išvirkite moliūgą. Į karštą sirupą sudėkite moliūgo gabalėlius ir griežinėliais supjaustytą citriną. Viską gerai išmaišykite. Užvirus moliūgų uogienę virkite ant silpnos ugnies 45 minutes, retkarčiais pamaišydami.

Žingsnis 3

Moliūgų uogienė Žingsnis 3
Supilkite uogienę į stiklainius. Karštą moliūgų uogienę supilstykite į pasterizuotus sausus stiklainius ir sandariai užsukite dangteliais. Apverskite stiklainius aukštyn kojomis, uždenkite antklode ar storu rankšluosčiu ir palikite atvėsti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, įspūdingas receptas, lengva, per 30 minučių, obuolių sezonas, uogienė, be bendrų alergenų, receptų knyga, obuolių uogienė

Kategorijos