Publikavimo data: 2024-05-12
Moliūgų uogienė su citrina ir apelsinais
Žingsnis 1
Paruoškite uogienei skirtus ingredientus. Moliūgą supjaustykite mažais kubeliais. Citriną ir apelsiną supjaustykite nedideliais kubeliais su žievele, pašalinkite kauliukus. Sudėkite kubeliais supjaustytą moliūgą ir citrusinius vaisius į puodą, pabarstykite cukrumi. Palikite pastovėti 12 valandų, kad ingredientai prisitrauktų sulčių.
Žingsnis 2
Išvirkite uogienę. Pastatykite puodą ant silpnos ugnies, užvirinkite, retkarčiais pamaišydami. Virkite uogienę apie 1-1,5 valandos, kol ji nuolat tirštės.
Žingsnis 3
Išsaugokite uogienę žiemai. Paruoštą moliūgų uogienę su citrina ir apelsinais supilstykite į stiklainius ir užsukite dangteliais. Stiklainius nuleistais dangteliais užsukite ir uždenkite antklode, kol visiškai atvės. Perkelkite stiklainius su uogiene į sandėliuką ir laikykite.
Kategorijos