Moliūgų uogienė su mandarinais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Moliūgų uogienė su mandarinais

Šioje uogienėje puikiai dera moliūgai ir mandarinai, o cinamonas ją padaro dar kvapnesnę ir patrauklesnę. Šia uogiene galite papuošti bet kokį šventinį stalą vietoj deserto ar gardaus saldaus užkandžio. Kad skonis būtų sodresnis, į patiekalą galite įdėti citrinos ar apelsino žievelės, taip pat mėgstamų pasirinktų prieskonių: cinamono, kardamono, muskato riešuto.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
131 kcal.
Angliavandeniai
37 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.67/5 (3 bal.)

Žingsnis 1

Moliūgų uogienė su mandarinais Žingsnis 1
Mandarinus nuvalykite nuo odelės ir žievelės, sumalkite juos ir moliūgą per blenderį arba mėsmalę iki vientisos tirštos masės.

Žingsnis 2

Moliūgų uogienė su mandarinais Žingsnis 2
Perpilkite mišinį į puodą, suberkite cukrų ir cinamoną, įpilkite 100 ml vandens.

Žingsnis 3

Moliūgų uogienė su mandarinais Žingsnis 3
Uogienę virkite ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami, kol cukrus ištirps. Tada palikite virti ant silpnos ugnies, kol visiškai išvirs (30-40 minučių).

Žingsnis 4

Moliūgų uogienė su mandarinais Žingsnis 4
Prieš patiekiant ar išpilstant į stiklainius, leiskite uogienei 10-15 minučių atvėsti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, įspūdingas receptas, lengva, per 30 minučių, obuolių sezonas, uogienė, be bendrų alergenų, receptų knyga, obuolių uogienė

Kategorijos