Publikavimo data: 2025-08-17
Moliūgų uogienė su mandarinais
Šioje uogienėje puikiai dera moliūgai ir mandarinai, o cinamonas ją padaro dar kvapnesnę ir patrauklesnę. Šia uogiene galite papuošti bet kokį šventinį stalą vietoj deserto ar gardaus saldaus užkandžio. Kad skonis būtų sodresnis, į patiekalą galite įdėti citrinos ar apelsino žievelės, taip pat mėgstamų pasirinktų prieskonių: cinamono, kardamono, muskato riešuto.
Žingsnis 1
Mandarinus nuvalykite nuo odelės ir žievelės, sumalkite juos ir moliūgą per blenderį arba mėsmalę iki vientisos tirštos masės.
Žingsnis 2
Perpilkite mišinį į puodą, suberkite cukrų ir cinamoną, įpilkite 100 ml vandens.
Žingsnis 3
Uogienę virkite ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami, kol cukrus ištirps. Tada palikite virti ant silpnos ugnies, kol visiškai išvirs (30-40 minučių).
Žingsnis 4
Prieš patiekiant ar išpilstant į stiklainius, leiskite uogienei 10-15 minučių atvėsti.
Kategorijos