Morkų uogienė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-01

Morkų uogienė

Morkų ir citrinų uogienėje yra daug naudingų vitaminų, pavyzdžiui, vitaminų A ir C, kurie naudingi regėjimui ir imunitetui stiprinti. Šis paprastas receptas padės greitai paruošti gražią, spalvingą uogienę su permatomu sirupu, kurios skonis primena apelsinų uogienę. Tiek morkų, tiek citrinų galima įsigyti ištisus metus, todėl šią uogienę galima ruošti žiemai ir virti bet kuriuo metų laiku. Morkų džemas puikiai tinka kepimui.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
195 kcal.
Angliavandeniai
51 g
Alergenai: Maisto priedai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.67/5 (3 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Morkų uogienė Žingsnis 1
Susmulkinkite uogienei skirtus ingredientus. Citriną supjaustykite apskritais griežinėliais. Morkas supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Citrinas ir morkas sumalkite mėsmale. Į gautą tyrę supilkite cukrų ir išmaišykite.

Žingsnis 2

Morkų uogienė Žingsnis 2
Išvirkite uogienę. Perpilkite mišinį į uogienės puodelį. Pastatykite puodą ant vidutinės ugnies, užvirinkite. Sumažinkite ugnį iki silpnos ir virkite 40 minučių, retkarčiais pamaišydami. Prieš išjungdami įpilkite vanilino. Išpilstykite uogienę į stiklainius ir užsukite dangtelius.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos