Publikavimo data: 2024-05-01
Morkų uogienė
Morkų ir citrinų uogienėje yra daug naudingų vitaminų, pavyzdžiui, vitaminų A ir C, kurie naudingi regėjimui ir imunitetui stiprinti. Šis paprastas receptas padės greitai paruošti gražią, spalvingą uogienę su permatomu sirupu, kurios skonis primena apelsinų uogienę. Tiek morkų, tiek citrinų galima įsigyti ištisus metus, todėl šią uogienę galima ruošti žiemai ir virti bet kuriuo metų laiku. Morkų džemas puikiai tinka kepimui.
Žingsnis 1
Susmulkinkite uogienei skirtus ingredientus. Citriną supjaustykite apskritais griežinėliais. Morkas supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Citrinas ir morkas sumalkite mėsmale. Į gautą tyrę supilkite cukrų ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Išvirkite uogienę. Perpilkite mišinį į uogienės puodelį. Pastatykite puodą ant vidutinės ugnies, užvirinkite. Sumažinkite ugnį iki silpnos ir virkite 40 minučių, retkarčiais pamaišydami. Prieš išjungdami įpilkite vanilino. Išpilstykite uogienę į stiklainius ir užsukite dangtelius.
Kategorijos