Naminė balta duona pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-16

Naminė balta duona

Taip duoną kepė mano močiutė, kuri receptą perdavė man. Išbandykite pasigaminti gardžios naminės duonos su apetitą žadinančia ir traškia plutele. Ją pagaminti labai paprasta.
Gaminimo laikas
180 min.
Laikas virtuvėje
180 min.
Kalorijos
254 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
42 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.93/5 (27 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Naminė balta duona Žingsnis 1
Giliame dubenyje sumaišykite mieles su cukrumi, supilkite vandenį ir suplakite.

Žingsnis 2

Naminė balta duona Žingsnis 2
Į dubenį suberkite 100 ml miltų ir išmaišykite plaktuvu. Konsistencija turi būti kaip tirštos grietinės. Palikite 15 minučių pakilti.

Žingsnis 3

Naminė balta duona Žingsnis 3
Į dubenį suberkite druską, sviestą, likusius miltus ir užminkykite tešlą. Tešla turėtų šiek tiek lipti prie rankų.

Žingsnis 4

Naminė balta duona Žingsnis 4
Tešlą sudėkite į dubenį, uždenkite rankšluosčiu ir pastatykite šiltoje vietoje 1 valandai, kad pakiltų.

Žingsnis 5

Naminė balta duona Žingsnis 5
Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C ir dėkite duoną 15 minučių, kol ji paruduos.

Žingsnis 6

Sumažinkite temperatūrą iki 180 °C ir kepkite 45 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos