Publikavimo data: 2024-06-16
Naminė balta duona
Taip duoną kepė mano močiutė, kuri receptą perdavė man. Išbandykite pasigaminti gardžios naminės duonos su apetitą žadinančia ir traškia plutele. Ją pagaminti labai paprasta.
Žingsnis 1
Giliame dubenyje sumaišykite mieles su cukrumi, supilkite vandenį ir suplakite.
Žingsnis 2
Į dubenį suberkite 100 ml miltų ir išmaišykite plaktuvu. Konsistencija turi būti kaip tirštos grietinės. Palikite 15 minučių pakilti.
Žingsnis 3
Į dubenį suberkite druską, sviestą, likusius miltus ir užminkykite tešlą. Tešla turėtų šiek tiek lipti prie rankų.
Žingsnis 4
Tešlą sudėkite į dubenį, uždenkite rankšluosčiu ir pastatykite šiltoje vietoje 1 valandai, kad pakiltų.
Žingsnis 5
Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C ir dėkite duoną 15 minučių, kol ji paruduos.
Žingsnis 6
Sumažinkite temperatūrą iki 180 °C ir kepkite 45 minutes.
Kategorijos