Publikavimo data: 2025-08-17
Naminė bruknių uogienė su kedro riešutais
Bruknės - tai visžaliai žemi krūmai, kurių uogos plačiai naudojamos įvairiems patiekalams gaminti. Bruknės yra ryškiai raudonos, blizgančios, žirnio dydžio, saldžiarūgštės, su lengvu kartoku poskoniu, kuris suteikia joms ypatingo pikantiškumo. Bruknių galima nusipirkti ištisus metus - jos puikiai laikosi užšaldytos. Bruknės turi mažai kalorijų, tik 40 kcal 100 g, todėl yra labai sveikos. Bruknių galima dėti į mėsą, sūrius, gaminti padažus, pyragus ir, žinoma, uogienes. Į tradicinį uogienės rinkinį - uogas ir cukrų - pabandykite įdėti kedro riešutų.
Žingsnis 1
Į uogienės puodą sudėkite spanguoles ir kedro riešutus ir užpilkite cukrumi. Išmaišykite ir palikite 60 minučių pastovėti.
Žingsnis 2
Po valandos puodą pastatykite ant silpnos ugnies ir užvirinkite. Lėtai virkite 5 minutes, retkarčiais pamaišydami. Išjunkite ugnį ir leiskite uogienei atvėsti apie dvi valandas. Pakartokite virimą 5 minutes ir vėl atvėsinkite.
Žingsnis 3
Trečią kartą uogienę pavirkite 5 minutes, karštą uogienę supilstykite į švarius sausus stiklainius, uždarykite dangteliais. Laikykite vėsioje vietoje.
Kategorijos