Publikavimo data: 2025-08-20
Naminė duona "Greita"
Šios duonos receptas yra pats greičiausias ir paprasčiausias. Jei gaminsite pagal šį receptą, galite būti tikri, kad pavyks iškepti iš pirmo karto.
Žingsnis 1
Miltus persijokite per sietelį, suberkite druską, cukrų ir mieles. Išmaišykite. Supilkite saulėgrąžų aliejų ir šiltą vandenį (40 laipsnių Celsijaus).
Žingsnis 2
Minkykite tešlą apie 7 minutes, tada palikite ją 30 minučių pastovėti šiltoje vietoje.
Žingsnis 3
Praėjus nustatytam laikui, tešla šiek tiek pakils.
Žingsnis 4
Pabarstykite lentą miltais, sudėkite ant jos tešlą ir išlyginkite ją į sluoksnį per daug neminkant.
Žingsnis 7
Formuokite duoną. Kepimo formą pabarstykite miltais ir perkelkite tešlą į formą.
Žingsnis 8
Uždenkite paketu ir palikite dar 20 minučių.
Žingsnis 9
Padarykite negilius įpjovimus, viršų pabarstykite miltais. Dėkite duoną į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę ir kepkite 30 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Žingsnis 10
Išimkite duoną ir leiskite jai šiek tiek atvėsti.
Žingsnis 11
Iškepusią duoną supjaustykite porcijomis.
Kategorijos