Publikavimo data: 2025-08-17
Naminė duona iš kvietinių miltų
Kas gali būti skaniau už šviežiai iškeptą naminę duoną? Galite eksperimentuoti: pusę vandens pakeiskite alyvuogių sūrymu.
Žingsnis 1
Į šiltą vandenį suberkite druską, cukrų, sviestą ir mieles. Išmaišykite.
Žingsnis 2
Suberkite miltus ir užminkykite tešlą.
Žingsnis 3
Išverskite tešlą ant stalo ir minkykite 10 minučių.
Žingsnis 4
Sudėkite tešlą į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje 40-50 minučių. Tešla turėtų padvigubėti.
Žingsnis 5
Išminkykite tešlą ir sudėkite į kepimo skardą. Suformuokite duoną ir palikite 15 minučių pakilti. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje 20 minučių.
Kategorijos