Publikavimo data: 2025-08-17
Naminė lašiša su krapais
Šiandien parduotuvėse galima nusipirkti šviežios lašišos ir ją paruošti įvairiais būdais. Lašišos filė yra labai skani, todėl iš jos ruošiami išskirtiniai pirmieji patiekalai, skaidrios sriubos ir trintos sriubos su daržovėmis, ji kepama orkaitėje ir kepama keptuvėje. Tačiau vis dėlto populiariausias lašišos paruošimo būdas išlieka mažai sūdyta lašiša. Ją lengvai pasigaminsite namuose pagal mūsų receptą.
Žingsnis 1
Atskirame dubenyje sumaišykite druską ir cukrų bei smulkiai sukapokite krapus. Ant lygaus paviršiaus išklokite maistinę plėvelę ir plonu sluoksniu paskleiskite krapus.
Žingsnis 2
Supjaustykite žuvį vidutinio dydžio gabalėliais ir sudėkite juos ant krapų ant maistinės plėvelės. Įsitikinkite, kad žuvies gabaliukai glaudžiai priglunda vienas prie kito.
Žingsnis 3
Pabarstykite žuvį druskos ir cukraus mišiniu. Apibarstykite kita puse krapų ir apšlakstykite degtine. Stipriai suvyniokite ruošinį į maistinę plėvelę, padėkite po presu ir 3 dienoms įkiškite į šaldytuvą.
Kategorijos